Ondokuz Mayıs Üniversitesin'den 170 çalışanına FETÖ incelemesi

Samsun'da, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) toplam 170 üniversite çalışanı hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

OMÜ'den yapılan yazılı açıklamada, FETÖ mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan üniversite personelinin tespiti amacıyla başlatılan inceleme sürecinin süratli ve etkin bir şekilde sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, 23 Eylül 2016 tarihinde 17 kişinin görevden uzaklaştırıldığı bunlara ek olarak 110 personel hakkında daha inceleme başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Böylece bugüne kadar hakkında inceleme başlatılan personel sayısı 170 olmuştur. İnceleme başlatılan personellerden 77'siyle ilgili 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereği görevden uzaklaştırma kararı verilerek açığa alınmıştır. Akademik personellerden 39'u ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 4. Maddesi gereği işlem yapılması teklifinde bulunulmuş ve 16 personel hakkında kamu görevinden çıkarma işlemi tesis edilmiştir. Üç idari personel hakkında da üniversite yönetim kurulu tarafından kamu görevinden çıkarma yaptırımı uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon çalışmalarını kapsamlı olarak sürdürecek, edinilen bilgiler ışığında gerekli adımlar hukuki çerçeveden ayrılmadan kararlılıkla atılmaya devam edecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur."