'Önce kardeşini zorla çıkardılar, sonra Nuriye Gülmen'i...'

KHK ile işten çıkarılan ve 202 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen, dün gece saatlerinde isteği dışında zorla yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Konuyla ilgili soL'a bilgi veren Esra Özakça, "Gece kitap okurken zorla götürüldü. Önce kardeşi zorla gardiyanlar tarafından odadan çıkarıldı, sonra Nuriye Gülmen. Bu hem mahkemeden kaçırmanın bir adımı hem de zorla…

soL - Ankara

KHK ile işten çıkarılan akademisyen Nuriye Gülmen, dün gece geç saatlerde Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Tepki çeken ve zorla müdahale iddialarını gündeme getiren bu adımın ardından son durumu Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça ile konuştuk.

"Nuriye Gülmen dün gece kitap okurken 'iyi görünmüyorsun' denilerek isteği dışında zorla yoğun bakıma kaldırıldı. İki gün sonra duruşma var ve Ankara Adliyesi'nin dibindeki bu hastaneye zorla götürülerek bir kez daha duruşmadan uzak tutulmak isteniyor" diyen Özakça, gece saat 2.00 civarında gardiyanların odaya girdiğini ve önce Nuriye Gülmen'in kardeşini zorla çıkararak başka odaya götürdüklerini, sonrasında ise Nuriye Gülmen'i zorla hastaneye götürdüklerini dile getirdi.

Gülmen'in bu duruma tepki gösterdiğini belirten Özakça, "Bu beni hem mahkemeden kaçırmanın bir adımı hem de zorla müdahale tehlikesinin işareti" dedi.

Şimdi Nuriye Gülmen'in yanında kimsenin kalmadığını, kardeşinin yanına alınmadığını, avukatların da görüşemediğini dile getiren Özakça, "Nuriye Hoca şimdi uyumak istese bile zorla müdahale endişesiyle uyuyamayacak. Resmen işkence bu. İki gün sonra olacak davada Nuriye ve Semih'in olmasını istemiyorlar, bu yüzden böyle adımlar atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Semih Özakça'nın da sesleri duyarak duruma tepki gösterdiğini aktaran Esra Özakça, "Uzun süre kapıya vurarak ve slogan atarak Semih tepkisini dile getirdi. Benzer bir adımı Semih için de atabilirler" dedi.