Omzu çıkan küçük kız hayatını kaybetti

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde omzu çıkan ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ebru Odabaşı, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

DHA

Hastane ve doktorlardan şikayetçi olacağını belirten Ebru'nun babası İsrafil Odabaşı, "Kolu, bacağı kopan hastaneye gelip sağlam çıkıyor. Ben kızımı ayakları ile getirdim, şimdi cenazesini alıyorum. Allah böyle acıyı düşmanıma yaşatmasın. Çiçek gibi kızımı getirdim solmuş götürüyorum. Ebru'nun ölümünü sağlık bakanlığı duysun" dedi.

Pasinler'de çiftçilik yapan Münire- İsrafil Odabaşı çiftinin 4 çocuğundan en büyüyüğü olan Ebru Odabaşı, geçen 4 Şubat'ta evde altındaki minderi kaldırmak isterken sol kolu omuzundan çıktı. O an evde bulunan babası müdahale edip çıkık kolu yerine yerleştirmeye çalıştı. Ardından Pasinler Devlet Hastanesi'nde ilk müdahale yapılan Ebru, saat 14.00'de Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil Serviste film çekilen Ebru'nun kolunun yerinde olduğu tespit edildi ve müşahade altına alındı. Burada yaklaşık 4.5 saat kalan Ebru Odabaşı'nın kolundaki morarmanın artması üzerine doktorlar, genç kızı yakındaki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk etmek istedi. Ancak karşı hastanede yer olmadığı belirtildi. Bunun üzerine İsraifil Odabaşı, kızını acilden çıkararak taksiyle Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil Servis'te bir doktorun müdahale ettiği Ebru, Ortopedi Servisi'ne yatırıldı. Ancak Ebru Odabaşı, 5 Şubat sabahı yaşamını yitirdi. 

Pasinler 13 Mart Ortaokulu 8'inci sınıfın takdirli öğrencisi Ebru'nun ölüm nedeni hakkında doktorlar bir şey söylemezken, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Alınan örneklerden bir bölümünü Trabzon Adli Tıp Kurumu, diğer bölümünü ise Erzurum Adli TIp Kurumu değerlendirecek ve Ebru'nun kesin ölüm nedenini belirleyecek.