Ölüdeniz'de 550 metrekarelik ucube yapılaşma!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ölüdeniz'deki Belcekız kumsalında inşa edilen 550 metrekarelik ahşap yapılar tepkilere neden oldu.

Yusuf Yavuz

Gölgelik, restoran ve cafe-bar ünitelerinden oluşan yapıların imar planı olmadığını ileri süren TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Belcekız kumsalında hiçbir yapılaşmaya gidilemeyeceğini belirterek, yetkililerden prefabrik yapıların sökülmesini istedi.
 
SİT ALANI KUMSALDAKİ UCUBE YAPILAŞMAYA TEPKİ VAR
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ölüdeniz'deki Belcekız kumsalında inşa edilen 550 metrekarelik prefabrik ahşap yapılar tepkilere neden oldu. TEMA Fetihe Temsilcisi ve Fethiye Likya Koruma Platformu Sözcüsü Okyay Tirli, Belcekız kumsalı günübirlik alan ve tesisleri işletme protokolünde, pergole (gölgelik) olarak tanımlanan 550 metrekare prefabrik yapının, cafe bar ve restoran olarak hizmet vermesi için MUÇEV tarafından imzalandığını belirterek, söz konusun uygulamayla ilgili imar planı bulunmadığını öne sürdü.
 
DÜNYACA ÜNLÜ VE ÖDÜLLÜ PLAJ ÇİRKİNLEŞECEK
Uluslararası turizm acenteleri tarafından dünyanın en güzel plajı olarak ödül alan Belcekız kumsalının bu yapı ile çirkin bir görünüme bürüneceğini ve bundan dolayı turizmin olumsuz etkileneceğini kaydeden Tirli, "Türkiye’nin turizm markası olan Belcekız kumsalı, sit alanı olarak koruma altına alınan doğal parktır. Kıyı kanununun 6'ıncı maddesinde, 'Kumsal herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz'hükmü yer almaktadır. Dünyanın gözbebeği olan Ölüdeniz kumsalı turizm sezonunda yabancı ve yerli misafirlerimiz tarafından tercih edilen kumsaldır. Bu yoğunlukta güneşlenecek yer zaten sınırlıdır" dedi.
 
'VALİ VE KAYMAKAMDAN YAPININ SÖKÜLMESİNİ BEKLİYORUZ'
Kumsalda cafe, bar ve restoran gibi işletmelere yer verilmesinin, doğal güzelliklerin bozulmasına neden olacağını vurgulayan Tirli, böyle bir yapılaşmada kamu yararı bulunmadığına işaret ederek, "Sayın Valimiz ve Kaymakamımızdan Sivil toplum kurumlarının ve halkın şikâyetlerini dikkate alarak kumsaldaki prefabrik yapının sökülmesi yönünde karar almasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.