'Okullarımızı geri istiyoruz' haykırışı bugün Acıbadem'den yükseldi

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin "Aydınlık bir Türkiye için okullarımızı geri istiyoruz" kampanyasının bugünkü durağı Acıbadem'de imam hatipleştirilen Özdemiroğlu Ortaokulu oldu. Dün Şişli 19 Mayıs Ortaokulu önündeki eylem, bugün Acıbadem'de gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, "Aydınlık bir Türkiye için okullarımızı geri istiyoruz" kampanyası kapsamında, Acıbadem'de imam hatipleştirilen Özdemiroğlu Ortaokulu önünde basın açıklaması düzenledi.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin çağrısıyla, Özdemiroğlu Ortaokulu önünde toplanan yurttaşlar, "Aydınlık bir Türkiye için okullarımızı geri istiyoruz" kampanyasına destek verdiler. 

"İmam hatipler kapatılsın", "Laik eğitim aydınlık Türkiye" sloganlarının atıldığı açıklamada, "Ülkenin aydınlık geleceğinde, eğitim başta olmak üzere bütün yaşamın dinsel kurallara göre belirlenmesinin yeri yoktur" denildi. 

"VELİLER, ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLER ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEK"

Aydınlanma Hareketi adına okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim, fetvalarla, din baskısıyla, hurafelerle idare edilemez. Eğitim, bir ülkenin gelecek kuşaklarının nasıl bir dünya kavrayışları olacağını, ülkelerine ve dünyaya nasıl bakacaklarını belirleyen ciddi bir iştir. Bu nedenle eğitimin bilimsel temeller üzerine inşa edilmesi gerekir. Biz eğitim meselesini 'memleket meselesi' olarak görüyoruz. Siyasi iktidarın savunucusu olduğu dindar gençlik projesi, aydınlık bir Türkiye özlemiyle taban tabana zıttır. İktidarın hedefi doğrultusunda eğitim sisteminin dinselleşmesi için köklü değişiklikler yapıldı. Çocuklarımız devlet eliyle belli bir inanca uygun şekilde yetiştirilmeye çalışılıyor ve bunun için her türlü zorbalığı yapmaktan çekinmiyorlar. Tüm toplumu esir almak istiyorlar ama açıkça görülüyor ki, bunu başaramıyorlar. Birileri Özdemiroğlu Ortaokulu'nu ele geçirdiğini düşünebilir. 'Bu iş bitti' diye düşünebilirsiniz. Birkaç yasal düzenlemeyle, kararnamelerle 'eğitimi hallettik' diyebilirsiniz ama şunu öğreneceksiniz ki, öğrenciler, veliler ve öğretmenler buna boyun eğmediği sürece başaramayacaksınız. Hepsinden önemlisi bir bütün olarak Türkiye halkını, bu karanlığa ikna edemeyeceksiniz."

TERKOĞLU: BU ÜLKENİN  AYDINLANMACI BİRİKİMİNİ VE LAİKLİĞİ YOK EDEMEYECEKLER

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin çağrıcılarından OdaTv Haber Müdürü Barış Terkoğlu da, burada yaptığı konuşmada, "Bu ülkeden aydınlanma birikimini, laikliği yok edemeyeceksiniz. Aydınlanma Hareketi olarak imam hatiplerin kapatılmasında hep en önde olacağız. Bütün ülkede 1 milyon imam hatip öğrencisi var. Türkiye'nin buna ihtiyacı yok. Bu durum, toplumun aydınlık birikimine saldırıdır. Bugün Özdemiroğlu Ortaokulu öğrencilerinin ve velilerinin yanındayız. Bu ülkenin aydınlanmacı birikimini, laikliği yok edemeyecekler" dedi.

BİN 250 DİLEKÇE MİLLİ EĞİTİM'E VERİLDİ

Daha sonra Özdemiroğlu Ortaokulu'nun imam hatip olmaması için yazılan bin 250 dilekçe Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.