Okulları işgal eden TÜGVA'dan tavsiye: Karşı cinsi yok sayın...

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal'in yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA adlı yandaş ve gerici derneğin yayımladığı Fikirname adlı dergide, 'Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun. Karşı cinsi yok sayın' denildi.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokol imzalayan ve "değerler eğitimi" adı altında yüz binlerce öğrenciye AKP ve gericilik propagandası yapan TÜGVA adlı derneğin yayımladığı Fikirname dergisinde "Karşı cinsi yok sayın" öğüdünde bulunuldu. 

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal'in de yüksek istişare kuruu üyesi olarak görev yaptığı ve çok sayıda AKP'linin yönettiği TÜGVA adlı derneğin Fikirname dergisinde, gençlere "Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun. Karşı cinsi yok sayın. Karşı cinsle konuşmaktan kaçının" şeklinde ifadeler yer aldı.

DERGİDEKİ 'KARŞI CİNS REHBERİNDE' YER ALAN İFADELER

TÜGVA tarafından yayınlanan Fikirname isimli derginin Aralık-Ocak sayısında "Karşı Cins Rehberi" başlıklı bir yazı yayımlandı.

Yazıda, "Kadınla erkeğin tokalaşmasının caiz olmadığı, karşı cins ile ilişkinin ulaşacağı son tehlikenin zina olduğu, zaruri bir durum olmadıkça karşı cins ile konuşmaktan kaçınmak gerektiği çünkü muhabbetin nereye gideceğini kestirmenin zor olduğu, karşı cins ile ilişkiler konusunda gevşek davranışlarda bulunanları ciddi bir şekilde uyarmak gerektiği, sınıf ve okullarda zorunlu olarak karşı cins ile beraber bulunma ortamlarında onları yok gibi hissedip işimize bakmamızın uygun olduğu" şeklinde ifadeler yer aldı. 

DERGİ TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, bu dergiyi TBMM gündemine taşıdı. 

Çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda “Değerler Eğitimi” vermeleri için protokol imzaladığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), “Karşı cinsle konuşmaktan kaçının. Karşı cinsi yok sayın” gibi tavsiyelerin yer aldığı Fikirname isimli dergisini Meclis gündemine taşıdı.

Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Siz bu görüşlere katılıyor musunuz? Çocuklarımızı, onların gencecik zihinlerini bu çağdışı, gerici anlayışa mı emanet ediyorsunuz?” sorularını yöneltti. Çakırözer bu görüşler ışığında TÜGVA ile yapılan protokolün de iptal edilip edilmeyeceğini sordu. 

ÇOCUKLARIMIZI BU ZİHNİYETE Mİ EMANET?

Bakan Yılmaz’a “Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun. Karşı cinsi yok sayın” gibi görüşlere katılıp katılmadığı sorusunu yönelten Çakırözer, “Siz çocuklarımızın bu bakış ile mi eğitilmesinden yanasınız? Okullarda milyonlarca çocuğumuzu, gencimizi, onları sadece cinsel obje gibi gören ve aralarındaki her kardeşçe, arkadaşça iletişimi yok sayarak haram olarak nitelendiren bu yazıdaki gibi çağdışı, gerici zihniyete mi emanet ediyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

PROTOKOL İPTAL EDİLECEK Mİ?

Çakırözer’in yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

  • TÜGVA’nın okullarda faaliyet gerçekleşmesinin önünü açan “Değerler Eğitimi ve Sosyal Kültürel Etkinlikler” protokolü bu yazı sonrasında hiçbir şey olmamış gibi devam mı edecektir?
  • TÜGVA ile yapılan protokolün böyle bir anlayış karşısında Bakanlığınızca gözden geçirilerek iptal edilmesi gerekmez mi?
  • Bu derginin Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda dağıtımı yapılmış mıdır?
  • Eğer dağıtımı yapıldıysa toplatılmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılacak mıdır?
  • TÜGVA’nın yayın organı olarak bilinen bu derginin okullara yakın kafe ve kantinlerde zorla satıldığı, sattırıldığı iddiaları doğru mudur?