Okullara yandaş vakıf TÜGVA çengeli: Medeniyet ve Düşünce Kulübü!

Tüm okulları imam hatipleştirme operasyonlarına bir yenisi eklendi. AKP yandaşı gerici vakıflardan TÜGVA, kimi okullarda Medeniyet ve Düşünce Kulübü adı altında faaliyet göstermeye başladı.

Haber Merkezi

Kamuoyunda TÜRGEV'in kardeşi olarak bilinen AKP yandaşı gerici vakıflardan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) okullara "Medeniyet ve Düşünce Kulübü" adı altında girmeye başladı. 

Bazı milli eğitim müdürlükleriyle protokol imzalayan TÜGVA, okullarda "Medeniyet ve Düşünce Kulübü" adıyla gerici propaganda yapıyor. Medeniye ve Düşünce Kulüpleri müfredatında, "Büyük Doğu fikriyatı ve Necip Fazıl etkisindeki neslin Yeni Türkiye ideali", "Sezai Karakoç'un hayatı ve diriliş neslinin sonsuzluk nöbeti", "Nurettin Topçu'nun ahlak söylemi", "Diriliş neslinin amentüsü", "Mehmet Akif'in Süleymaniye kürsüsünden şiirleri", "Çöle İnen Nur adlı kitabın tahlili" gibi konular yer alıyor. 

Medeniyet ve Düşünce Kulübü'ne özellikle din dersi ve edebiyat dersi öğretmenlerinden "protokolün ruhuna uygun" olan kişilerin görevlendirilmesi istendi.  

"MEDENİYET VE DÜŞÜNCE KULÜBÜ" MÜFREDATI

KULÜPTE GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERE GÖNDERİLEN MESAJ

GEÇEN ŞUBATTA PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Geçen Şubat ayında Adana'da Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜGVA arasında okullarda "Medeniye ve Düşünce Kulübü" kurulması için protokol imzalanmıştı.