Okullara resmi yazı: Kız öğrencileri Emine Şenlikoğlu'nun konferansına götürün

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara resmi yazı göndererek, ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerdeki kız öğrencilerin gerici ve yandaş yazar Emine Şenlikoğlu'nun konferansına götürülmesi talimatı verdi. Öğrenciler, ders saatinde Şenlikoğlu'nu dinlemeye götürüldüler. Şenlikoğlu öğrencilere kadınların neden türban takması gerektiğini anlattı.

soL-Çanakkale

Çanakkale'ninn Biga İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara resmi bir yazı göndererek, kız öğrencilerin gerici ve yandaş yazar Emine Şenlikoğlu'nun konferansına götürülmesini istedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Müjdat Yüksel imzasıyla ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselere resmi yazı gönderildi. Yazıda, "5 Nisan 2016 Salı günü saat 14'te kız öğrencilere Belediye Kültür Sarayı'nda ilahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu tarafından konferans verilecektir. Okulunuzun bayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine gerekli duyurunun yapılmasını ve katılımlarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim" denildi. 

Resmi yazıda, ilkokul ve imam hatip lisesini dışardan bitiren Şenlikoğlu için "ilahiyatçı" sıfatının kullanılması dikkat çekti.  

Kız öğrenciler ders saatinde, gerici ve yandaş yazar Emine Şenlikoğlu'nun "kendisinin nasıl türbana girdiğini ve kadınların neden türban takması gerektiğini" anlattığı konferansa götürüldü.