Okulda türban dağıtan öğretmen Meclis gündeminde

İstanbul Pendik’teki Alparslan Anadolu Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenin öğrencilere türban dağıtması Meclis gündemine geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul Pendik’te Alparslan Anadolu Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenin öğrencilere başörtüsü dağıttığı şeklindeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Velilerden konuyla ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade eden Adıgüzel, “18 yaş altında, reşit olmayan öğrencilere dini telkinin de ötesine geçerek bone ve türban dağıtılması öğretmenin mesleğini ve yetkilerini kötüye kullanmasıdır” diye konuştu.

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Pendik Alparslan Anadolu Lisesi’nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin “dersimde örtünebilirsiniz” diyerek öğrencilere bone ve türban dağıttığı şeklindeki iddiaları sordu.

Adı geçen öğretmenle ilgili herhangi herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını soran Adıgüzel, “Hükümete taraflılığı ile bilinen Akit gazetesinde bu iddiaların yer aldığı haberde, bu öğretmenin davranışı “örnek davranış” olarak lanse edilmiş. Buradan Bakana sormak istiyorum. Acaba siz, öğrencileri baskı altına alacak bu türden bir uygulamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” dedi.