Okul müdüründen skandal 'ödül' töreni: Öğrencilerin başından aşağıya para attı

Karaman’da Başyayla İlkokulu Müdürü Ümit İbrahim Öztürk, geçtiğimiz dönem başarılı öğrencilerin başından aşağıya para atarak "ödüllendirdi". Yaptıkları rezilliği kayıt altına aldıran müdür, skandal görüntüleri de okulun resmi web sayfasında yayınlattı.

Başyayla İlkokulu Müdürü Ümit Öztürk, geçen dönem kitap okuma yarışması ve karnesinde not ortalaması ile sınıfında dereceye giren öğrencilere, diğer öğrencileri ödüllendirmek için skandal bir yönteme başvurdu. Okul müdürü sınıfın ortasına çağırdığı başarılı öğrencilerin başlarından aşağıya para attı. Birinciye 20, ikinciye 15 ve üçüncüye de 10 lira atan müdür Öztürk, sınıflara tek tek gidip başarılı öğrencileri tet tek sınıfın ortasına çağırdı. Ardından da öğrencilere paraları, başlarından saçarak verdi.

(Skandal görüntülere haberin sonundan ulaşabilirsiniz.)

Yaptığı rezilliği kamerayla kayıt altına aldıran okul müdürü, paraları öğrencilerin başından aşağıya ataraken "”Şöyle başına saçalım. Bak bankadan gıcır gıcır getirttim bunları. Hadi hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bu anların görüntülerinden oluşturulan video klibini ise okulun resmi web sitesinde yayınlandı. Klibin başında müdür Öztürk, Başyayla İlçesi tabelasının başında durup, ”Suyu sert, insanı mert Başyayla’dayız”diyerek ilçesini ve sokaklarını tanıtıyor.

Videonun, okulun web sitesinde yayınlanmasının ardından kaymakamlık ve velilerin tepkisi üzerine yayından kaldırıldığı öğrenildi.