OHAL ve kanun hükmünde kararnameler protesto edildi

DİSK, KESK, TMMOB ve İstanbul Tabip Odası, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamuda yapılan görevden uzaklaştırmaları protesto etti.

DHA

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve İstanbul Tabip Odası, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK), kamuda yapılan görevden uzaklaştırmaları protesto etti.

Galatasaray'da saat 13.00'te bir araya gelen sendikalar, 100 bin kamu çalışanının açığa alındığını veya ihraç edildiğini belirterek eylem yaptı. "OHAL'e, KHK'lara, ihraç ve açığa almalara karşı iş güvencemizi savunuyoruz" yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sevtap Akdağ, “Darbecilerle mücadele adı altında emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete bedel ödetildiği, tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. OHAL'le, KHK'lerle süren saldırı dalgasından, her dönem darbelerin, sıkıyönetimlerin, OHAL'lerin hedefi haline gelen muhalif sendikalarımız, konfederasyonlarımız da payına düşeni alıyor. Kamu emekçileri kokteyl gerekçelerin öne çıktığı KHK'lerle açığa alınıyor, ihraç ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimi ile somut bir bağlantısı olmadan, hiç bir adil yargılama ve savunma hakkı tanınmaksızın haksız bir biçimde açığa alınan-ihraç edilen emekçilerin sayısı 100 binin üzerine çıktı. 15 Temmuz'da başarısız olan darbecilerin yapacağı beklenen bütün hukuksuzluklar, 15 Temmuz sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal Döneminin rutin işleri haline dönüşmüş durumunda. Binlerce insan sorgusuz sualsiz işinden, ekmeğinden edildi. Gözaltına alınıp tutuklandı. Buradan milletvekillerine sesleniyoruz OHAL uygulamalarının uzatılmasına izin vermeyin. OHAL'e son vererek KHK'lerin yol açtığı özgürlük ihlallerini ortadan kaldırın" dedi.