OHAL Komisyonu'na ilk haftasında 17 bin başvuru

Kamudaki görevlerinden uzaklaştırılanların itirazlarını değerlendirecek olan OHAL Komisyonu'na ilk haftasında 17 bin başvuru yapıldı.

Kamudaki görevlerinden uzaklaştırılan KHK mağdurları için etkili bir iç hukuk yolu olacağı iddiasıyla kurulan OHAL Komisyonu'na başvurularda ilk hafta geride kaldı. 17 Temmuz Pazartesi günü başlayan başvuruların sayısı, dün itibariyle 17 bin'e ulaştı.

Habertürk Ankara'dan Fevzi Çakır'ın haberine göre, bünyesinde 40 hakim, 40 müfettiş, 90 uzman ve katip olmak üzere yaklaşık 200 personel barındıran komisyona yapılacak başvuruların, 110 bin civarında olması bekleniyor.
 
7 kişiden oluşan Komisyon, kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması gibi işlemler hakkında başvuruları değerlendirecek ve karar verecek.