Öğretmenlere seminer: Dindar Nesil, Medine Vesikası, Esmâü'l Hüsnâ...

İstanbul Pendik'te Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere yönelik "mesleki eğitim ve kişisel gelişim" seminerleri programında yer alan konu başlıkları, eğitimde dinselleşmenin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. Konu başlıkları arasında Dindar Gençlik Tasavvuru, Medine Vesikası, Esmâü’l-Hüsnâ Işığında Eğitimcinin Vasıfları gibi seminerler yer alıyor.

Ahmet Çınar

İstanbul Pendik'te Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere yönelik "mesleki eğitim ve kişisel gelişim" seminerleri programında yer alan konu başlıkları, eğitimde dinselleşmenin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. Konu başlıkları arasında Dindar Gençlik Tasavvuru, Medine Vesikası, Esmâü’l-Hüsnâ Işığında Eğitimcinin Vasıfları gibi seminerler yer alıyor. 

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin seminer dönemi için bir "Eğitim Seninle Başlar" adlı bir eğitim içeriği hazırladı. 5, 6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Pendik'teki çeşitli okullarda gerçekleştirilecek olan eğitim seminerlerinin konu başlıkları öğretmenlere duyuruldu. 

İŞTE ÖĞRETMENLERE DAYATILAN "KİŞİSEL GELİŞİM(!)" SEMİNERLERİ

Ebru sanatı, ilkyardım, zaman yönetimi, stres yönetimi gibi seminerlerin yanı sıra öğretmenlerin dinsel içerikte seminerlere katılmaları da öngörüldü. Öğretmenlere seçenek olarak sunulan seminer konularından bazıları şöyle: İdeal Gençlik /Dindar Nesil Tasavvuru, Çocuklukta ve İlk Gençlikte Din Eğitimi, Medine Vesikası, Dini Musiki Derslerinin Önemi ve Dinimizdeki Yeri, Tarihte Türk ve Müslüman Bilim Adamları, Din Öğretiminde Drama, Nurettin Topçu'nun Maarif Davamız, Esmâü’l-Hüsnâ Işığında Eğitimcinin Vasıfları, Sultan Fatih'ten Hareketle Bir Lider Nasıl Yetişir... 

Öğretmenlere yönelik mesleki seminerlere çeşitli kurum ve kuruluşlar da sponsor oldu. "Destekçilerimiz" başlığıyla tanıtılan sponsorlar arasında Diyanet İşleri Başkanlığı, Pendik Belediyesi, İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği de yer alıyor.