Öğrenciye cinsel içerikli mesaj gönderen öğretmene 4.5 yıl hapis istemi

15 yaşından küçük öğrenciye whatsapp üzerinden cinsel mesajlar yolladığı iddiasıyla hakkında iddianame düzenlenen iki çocuklu 43 yaşındaki tarih öğretmeni, cinsel tacizden yargılanacak. 4 gün tutuklu kalan, şu anda tutuksuz yargılanmayı bekleyen tarih öğretmeni hakkında 9 aydan 4 buçuk yıla kadar hapis cezası istendi.

DHA

15 yaşından küçük öğrenciye whatsapp üzerinden cinsel mesajlar yolladığı iddiasıyla hakkında iddianame düzenlenen tarih öğretmeni, cinsel tacizden yargılanacak.

Savcılık öğretmen hakkında, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun “Çocuğa karşı cinsel istismar” değil “Çocuğa karşı cinsel taciz” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek dosyayı görevsizlikle Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yolladı. Bu mahkeme iddianameyi kabul etti. Böylece hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenen öğretmen, mahkemenin suç vasfını değiştirmesi ile 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Alparslan Bayraktar tarafından hazırlanan iddianamede, Bahçelievler’de bir lisede tarih öğretmeni olarak görev yapan evli ve iki çocuklu 43 yaşındaki İ.Ş.’nin 24 Nisan 2001 doğumlu 9. sınıfta okuyan kız öğrenciye Whatsapp üzerinden cinsel içerikli mesajlar yollayarak sarkıntılıkta bulunduğu belirtiliyor.

ÇIPLAK FOTOĞRAFINI İSTEDİ

İddianamede, 8 Nisan 2016 tarihinde öğrencisine cinsel içerikli mesajlar yolladığı belirtilen öğretmen İ.Ş.’nin aynı mesajlarda öğrencisinden yine cinsel içerikli fotoğraf yollamasını da istediği kaydedilidi. Öğrencinin okulda ağladığını fark eden rehber öğretmeninin konuşması ile olayın açığa çıktığı belirtilen iddianamede, öğretmenin ifadesine de yer verildi. Öğretmenin ifadesinde mesajları kabul ettiği ve pişman olduğunu söylediği belirtilen iddianamede, mağdurun suç tarihinde 15 yaşını tamamlamadığı, bu nedenle ilgili kanuna göre çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın “cinsel istismar” olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

İddianamede öğretmenin “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 12 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

MAHKEME SUÇ VASFINI DEĞİŞTİRDİ

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, öğretmenin öğrenciye herhangi bir cinsel temasının olmadığını belirterek suçun vasfını değiştirdi. Mahkeme, suçun “Çocuğun cinsel istismarı” değil, “Çocuğun cinsel tacizi” suçunu oluşturduğu gerekçesi ile dosyayı görevsizlikle Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne yolladı.

İSTENEN CEZA 5 KATI DÜŞTÜ

Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi. Hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 12 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenen öğretmen, suç vasfının mahkeme tarafından değiştirilmesi ile “Çocuğun cinsel tacizi” 9 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak.

4 GÜN TUTUKLU KALDI

Çocuğun ailesinin yaptığı suç duyurusu üzerine 11 Nisan tarihinde gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen İ.Ş., Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.Ş., itiraz üzerine 15 Nisan tarihinde de tahliye olmuştu.