Öğrencilerine evrim belgeseli izleten öğretmene ceza

Boş geçen derste gözetmen olarak görevlendirilen öğretmen, öğrencilere evrim belgeseli izlettiği gerekçesi ile okul yönetimi tarafından cezalandırıldı.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, İstanbul’un Avcılar ilçesinde bir ortaokulda Fen ve Teknoloji öğretmeni Ö.Ç. 3 Haziran günü okul idaresinin kendisine verdiği görev nedeniyle normalde dersine girmediği bir sınıfta gözetici olarak görevlendirildi. Dersin boş geçmemesi için öğrencilere “Evrim türlerinin serüveni” adlı belgeseli izleten öğretmene disiplin cezası verildi.

MUHBİR ÖĞRETMEN ŞİKAYET ETTİ

Öğretim yılı sonu olması nedeniyle ders konuları bittiği için bir çok öğrencinin okula dahi gelmediği dönemde, gözetici olarak sınıfa yollanan öğretmen Ö.Ç, sınıfta dersin boş geçmemesi için yanında bulunan ve kendi ders konularıyla ilgili olan “Evrim türlerinin serüveni” adlı belgeseli öğrencilere izlettirdi. Aynı okulda çalışan Sosyal Bilgiler öğretmeninin şikayeti üzerine, sınıfta öğrencilere bilimsel bir belgesel izleten öğretmen Ö.Ç. hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda Fen ve Teknoloji öğretmeni Ö.Ç, “dersine girmediği sınıfta müfredat dışı belgesel izletmek” gerekçesiyle disiplin cezasına çarptırıldı.

 

EĞİTİMSEN: HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün “PISA 2015’den alınan kötü sonuçların tartışıldığı son günlerde eğitim sistemimizin vardığı noktayı göstermesi bakımından bu durum çarpıcı bir örnektir. Bir öğretmenin ceza alması için bilimden sadece bahsetmesi bile yeterli görülmektedir. Kaldı ki üyemiz, okul idaresinin görevlendirmesi sonucunda o sınıfa girmiş, o sınıfın öğretmeni olmadığı için müfredat takibi yapmasını gerektirecek bir zorunluluk bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak üyemiz adına her türlü yasal hakkımızı kullanacağız” dedi.