Öğrenciler okul bahçesinde dua töreni ve AKP propagandasına isyan etti!

Gaziantep Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi'nde okulların açıldığı hafta gerçekleşen okul bahçesindeki dua töreni ve "15 Temmuz anması" adı altındaki AKP propagandasına öğrenciler adeta isyan etti. Okul Müdürü'nün de "Kızlar renkli değil kara türban taksın, yastayız" dediği öne sürüldü.

soL-Gaziantep

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açıldığı 19-23 Eylül haftası boyunca, tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep'te de "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler kapsamında bütün okullarda AKP propagandası yapıldı. Zorla video izlettirilen, broşür dağıtmaya ve okutmaya zorlanan öğrenciler bu durumdan şikayetçi oldu. 

Geçen Haziran'da okullar kapanırken, "Karanlığınızı aydınlık yüzümüzle yırtacağız" bildirisiyle seslerini duyuran Gaziantep'teki Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrencileri, okuldaki baskı ve zorunlu propagandaya dair soL'a açıklamalarda bulundular.

 

Öğrenciler özetle şunları söyledi: 

"Yaklaşık 5 gündür okulumuzda 15 Temmuz anma etkinlikleri adı altında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunların birer AKP propagandası olduğunu anlamak çok zor değil. Zaten onlar da açık bir şekilde söyleyip liselere saldırmaya, gericileştirmeye devam ediyorlar. Ve bu etkinliklere katılmayı zorunlu kılıp katılmayan arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar. Önce öğretmenler derslerde bahsettiler biz karşılık verince ise cevap 'siyaset yapma' şeklinde oldu. Sonra pano hazırlayıp cumhurbaşkanının fotoğraflarını astılar. Çeşitli videolar izlettiler. Son olarak bu da yetmezmiş gibi yeni Kuran hocası çıkıp çeşitli dualar ederek herkesin amin deyip el fatiha okumasını istedi. Okumayan - Müslüman olmayan arkadaşlarımıza ise hocalar ters gözler ile bakıp taciz ettiler. Kısa sürede aynı dertten muzdarip birçok sıra arkadaşımızla görüşüp bu konuyu konuştuk. Okulumuzda bu tarz gerici etkinlikler istemiyoruz. Karşısında duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ve ülkedeki tüm sıra arkadaşlarımızı bu etkinliklere karşı örgütlü bir şekilde disiplin ile karşı durmaya çağırıyoruz."

OKUL MÜDÜRÜ: KIZLAR RENKLİ DEĞİL KARA TÜRBAN TAKSIN, YASTAYIZ

Öte yandan okul müdürü Burhan Cankatar'ın renkli türban takan lise öğrencilerine her gün kara türban takmaları yönünde ikazlarda bulunduğunu söyleyen liseliler, müdürün "Bu türbanlı kızlarımızdan sadece ikisi mi bizi dinliyor. Size siyah türban giyin gelin dedik. Yastayız" dediğini aktardı.

Bu arada Türkiye'nin çeşitli okullarında olduğu gibi Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrenciler de okullarında AKP propagandası içeren broşürleri yırtarak çöpe attı. 

HASAN ALİ YÜCEL ANADOLU LİSESİ'NDE DUA TÖRENİ

Okul bahçesinde öğrencilere böyle dua ettirdiler.