ODTÜ'lüler 'Evrim' yazmaya çağırıyor

MTA Tabiat Tarihi Müzesi'ndeki evrim vitrininin kaldırılması üzerine, ODTÜ'lüler "Evrim" yazmaya çağırıyor.

ODTÜ’lüler Ankara'da Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi’nden insan evrimi vitrininin kaldırılması üzerine 25 Mayıs Çarşamba günü saat 12.30’da herkesi Devrim Stadı’na “Evrim” yazmak üzere çağırıyor.

Ülke genelinden öğrenci toplulukları MTA Tabiat Tarihi Müzesi'nde insan evriminin anlatıldığı vitrinin kaldırılması üzerine "Bilime Sahip Çık" isimli bir imza kampanya başlatmışlardı ve internet üzerinden bir bildiri yayınlamışlardı.

Bu yolla bir eylem başlatacaklarını ve sürdüreceklerini ifade eden öğrencilerin yarın için çağrısı şöyle:

MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nin İnsan Evrimi vitrini kaldırmasının üzerinden haftalar geçti. Bu müdahele ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış ve gayrı resmi yollardan “tadilatta” olduğu belirtilmiştir. Fakat biz bunun bir tadilat olmadığını biliyoruz ve bilimin sansürüne karşı tepki koymak için sizi de Devrim Stadyumuna bekliyoruz. 2009 yılında Bilim ve Teknik dergisinin Darwin kapağını sansürlediği zaman yaptığımız gibi, bu sefer de Devrim yazısının “D” harfini kapatıp, Evrim yazacağız.
Yarın (25 Mayis 2016) (D)EVRİM eylemimizi, saat 12.30’da, Devrim Stadı’nda gerçekleştireceğiz. Saat 12.00’de yemekhanede, 12.15’de ise C Heykelinde buluşup, D harfini sansürleyeceğiz!