ODTÜ’de gerici provokasyon

ODTÜ'de gerçekleşen gerici provokasyon sonrasında yaşanan arbedeye ilişkin Komünist Gençlik tarafından bir açıklama yayınlandı.

ODTÜ’de gericiler bir kez daha mescid yetersizliğini bahane edip provokasyona girişti. Okulun farklı yerlerinde meydana gelen olaylarda gericilerin kamera kaydı alırken geri çekildikleri, kayıt durduğunda ise provokasyona devam etmekten geri durmadıkları görüldü. Yaşanan arbedede yaralanan olmadı.

Bir süredir okulda yeni bir mescit inşaatı için direten ODTÜ’lü gericiler, bu taleplerinin tepki alarak geri çevrilmesi üzerine başlattıkları ‘mağduriyet’ eylemlerine bugün bir yenisini ekledi. Mevcut mescidin 15-20 metre kadar uzağında namaz kılarak gösteriye başlayan gericiler, okuldaki öğrencilerin tepkisiyle karşılaşınca anında görüntü almaya başlamış ve bu süre zarfında namaz kılmaya devam ederken, hemen sonrasında toplanmaya başladıkları mescide yaklaşan bir öğrenciyi ise tehditlerle karşıladılar. Özellikle son iki senedir saklamadıkları İHH bağlantıları ve IŞİD sempatileri dolayısıyla okulda oldukça tepki çeken güruh, bugün karşılaştıkları tepki karşısında mescide sığındı. Okuldaki öğrencilerin, mescidlerde yuvalanan IŞİDcileri ve sempatizanlarını uzaklaştırmaları yönündeki taleplerine gericilerin, bu insanları koruyarak cevap vermesi üzerine arbede yaşandı. Yaşanan arbede, rektörün gelmesiyle son buldu.

Yaşanan olaylarla ilgili Komünist Gençlik'in açıklaması ise şöyle;

ODTÜ’DE AKP VE ÇETELERİNE GEÇİT YOK!
Yıllardır mağduriyeti dilinden düşürmeme konusunda ustalaşmış olan gericiler, bir kez daha mağduriyet kisvesi altında sahneye çıkıyor. Gerici AKP’nin şımarık çocukları, üniversitelerde işgal üssü olarak kullandıkları onlarca cami ve mescid yetmezmiş gibi daha fazlası için saldırıyor. Üniversitelere yapılan her amfi için bir de cami istemelerini durduran şey ise utanmaları değil, hâlâ karşı çıkanların varlığı.

Fakat bu durum ne '3-5' gericinin şımarıklığıyla ne de inanç özgürlüğü ile açıklanabilir. Açık ki AKP, tamamına sahip olduğunu düşündüğü bu ülkede, ne ideolojik ne de fiziksel olarak giremediği yerler olduğu gerçeğini kaldıramıyor. Öte yandan üniversitelerdeki gerici çeteler ise kendileri ele veriyor, “Ülkede islamcılar başta olsaydı, mescid ya da cami için size mi sorulacaktı?” diyerek. Şımarıklık şiddetle, arkasında gördüğü gayrimeşru destekle birleşince ise olanlar ortada. Hükümet nezdinde, ODTÜ ve genel olarak tüm üniversitelere yönelik saldırılar dün başlamadı ve yarın da bitmeyecek. Gericilik bu ülkede iktidarda olduğu sürece bilimin ve aydınlanmanın her koluna saldırmaya devam edecek, biz de karşısında durmaya.

Tüm bu yaşananların ardından bir kez daha üniversitelerde yalnızca IŞİD’in örgütlenmesine değil, aynı zamanda bu zeminin yaratılmasına da karşı çıkacağımızı, komünistler olarak insanlığın birikimini, aydınlanmayı ve bilimi, her koşulda savunacağımızı ve geliştireceğimizi ve bunlara yönelik tüm saldırıları da aynı kararlılıkla savuşturacağımızı ilân ediyoruz.