ODTÜ Rektörü açıkladı: ODTÜ Ormanı yok edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ODTÜ'ye saldırısı sürüyor. Üniversiteden geçmesi planlanan yolun 24 hektara yakın bir orman alanını yok edeceği belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ODTÜ'ye yönelik saldırı hazırlığı sürüyor.

ODTÜ Ormanı'nı hedef alan yol projesi, 24 hektarlık ormanlık alanın yok olmasına neden olacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, "ODTÜ arazisi, yüzde 87'si orman olan bir ekosistemdir. Aç kapa yöntemiyle yaptığımız zaman büyük bölümü 1. derece doğal sit alanı statüsünde olan bu alan geri dönüşü olmayan bir zarara uğrayacaktır. Bunun yanı sıra, burada aç kapa yöntemiyle yapılacak yol maliyeti 1 birim ise diğer teknolojiyle yaptığımız zaman maliyet 1.2 birim oluyor. ODTÜ'den geçmesi planlanan, Malazgirt Bulvarı ile Bilkent Bulvarı'nı birleştirecek 2,1 kilometrelik tünel yolun aç kapa yöntemiyle yapılmaması konusunda ısrarlıyız" dedi.

"ODTÜ arazisinden yaklaşık 4,8 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde geçmesi öngörülen taşıt yolu, sanat yapılarıyla 24 hektara yakın bir orman alanının yok olmasına yol açacak" diyen Kök, "Bunun yanı sıra bu yol ile ODTÜ'nün batı sınırı arasında kalan yaklaşık 94 hektarlık orman alanının ODTÜ arazisi ve orman alanı bütünlüğü ile ilişkisi koparılacak" ifadelerini kullandı.