ÖDP eski İl Başkanı Oktay Canpolat’ın evine polis baskını!

Mersin'de ÖDP üyesi ve Haziran Mezitli Meclis üyesi Oktay Canpolat evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Mersin'de Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) laiklik bildirisini dağıtırken gözaltına alınan ve ardından bu sabah evi polislerce basılan ÖDP eski il başkanı ve Haziran Mezitli Meclis üyesi Oktay Canpolat yine gözaltına alındı.

Canpolat'ın gözaltına alınmasına ilk tepki ÖDP'den geldi.

Yaşanan baskına ilişkin ÖDP tarafından yapılan açıklamada "Mersin emniyeti tarafından özel olarak hedef haline getirilen, her fırsatta ‘seni içeri atacağız’ diye tehdit edilen Oktay Canpolat serbest bırakılsın" denildi.

ÖDP tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Birleşik HAZİRAN Hareketi’nin, ‘Laikliği Kazanacağız’ bildirileri nedeniyle, günlerdir aralarında Parti üyelerimizin de bulunduğu, onlarca Hazirancı darp edilerek göz altına alındı.

Bu zorbalığın yaşandığı yerlerden birisi de Mersin oldu.

Mersin’de önce 13 Hazirancı, Laiklik bildirisi dağıtırken göz altına alındı. Bunu protesto etmek için gerçekleştirilen bildiri dağıtımının ardından ise, dün Parti üyemiz, eski İl Başkanımız ve Haziran Mezitli Meclis üyesi Oktay Canpolat evine polis baskını yapılarak göz altına alındı.

AKP, eski ortağı Cemaatle hesaplaşma adı altında çıkardığı OHAL’e dayanarak, Laikliği savunmayı, AKP’yi eleştirmeyi suç sayıyor!

Cumhurbaşkanına hakaret diye bir suç icat ederek, her tür siyasi eleştiriyi gözaltı ve ev baskını nedeni sayıyorlar. Cumhurbaşkanına hakaret adı altında dava açıp, muhalifleri tutuklamak adeta hakim ve savcıların asli görevi ve görevde kalabilmesinin güvencesi haline geliyor.

Bu saçmalıklara, OHAL zorbalıklarına artık son verilsin!

Mersin emniyeti tarafından özel olarak hedef haline getirilen, her fırsatta ‘seni içeri atacağız’ diye tehdit edilen Oktay Canpolat serbest bırakılsın.

Laiklik için Türkiye’yi eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden kurmak için halkın  birleşik ve örgütlü mücadelesini büyüteceğiz.

BAŞKANLAR KURULU "