O öğretmen hakkında soruşturma başladı

İsim yasaklayan, çocukların kafalarını gerici hurafelerle doldurup psikolojik sorunlar yaşamalarına neden olan ilkokul dördüncü sınıf öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı.

Aziz Barkın Kadıoğlu

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda yaşanan “isim yasaklama” skandalının ardından, yasağı koyan ögretmen hakkında soruşturma başlatıldı.
İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu’nda yaşanan skandal, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden gündeme girmiş, AKP’nin eğitimde yarattığı gericiliğin ulaştığı noktayı gözler önüne sermişti.

İddialara göre, 4'üncü sınıf ögretmeni H.P, “İrem” isimli öğrencinin adını “sahte cennet” anlamına geldiği için yasaklamış, öğrencilere sınıfta bu ismi kullanmamalarını söylemişti.

Velilere göre, H.P sınıf öğretmenliğini üstlendiği öğrencilere “Köpek olan eve melekler giremez”, “Bebeklerin ismini babaanne koyar başkası koyarsa günaha girer”, “Hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür” gibi sözler söyleyerek öğrencilerin psikolojisinin bozulmasına neden oluyordu. Bu skandallara neden olan öğretmen H.P hakkındaysa olaylar sosyal medyaya yansıyana dek hiç bir yaptırım uygulanmamıştı.

SORUŞTURMA BAŞLADI, OKULU DEĞİŞECEK

Olaya dair son gelişmelere ulaşan soL Haber’in görüştüğü yetkililer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Kaymakamlık’ın olay hakkında devreye girdigini, H.P hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Yetkililerin verdigi bilgiye göre, soruşturma halen devam ediyor ve büyük ihtimalle sonuçlandığında H.P’nin görev aldığı okul değiştirilecek. Sorun yaşayan öğrencilerse okul yönetimi tarafından başka sınıflara alınarak eğitim hayatlarına devam edecek.
Yetkililer, olayı toparlamaya çalıştıklarını, öğretmenin cezasını çekmesi gerektiğini ve öğrenciler arasında ayrılık yaratılmaması gerektiğini belirtti.