'O bakanlığı lobiler yönetiyor'

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 'Tarım Bakanlığının tepesinde lobiler var. Tarım Bakanlığını Bakan yönetmiyor, bu lobiler yönetiyor' dedi.

CHP'nin Bergama'da düzenlediği bir etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ilişkin ilginç bir iddia geldi.

Konuşmasında Tarım Bakanlığı’nın tepesinde lobiler olduğunu ifade eden Sındır, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba iyi bir insan olabilir. Ancak kendisi bir doktor. Sağlık Bakanlığı’nın başına bir ziraat mühendisi gelirse ortalık ayağa kalkar. Doğru da değildir. Fakıbaba’dan önceki bakanımız Sayın Faruk Çelik idi. Tarım sektörü ile doğrudan ilintili biri olabilirdi ama değil. Bu neden böyle. Maalesef tek adam tarafından istediğini göreve getiren, istediğini alan, belediye başkanından memnun olmadığında istifaya zorlayan, çekilin bir kenara diyen yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi.

Sındır şunları söyledi:

“Tarım Bakanlığının tepesinde lobiler var. Tarım Bakanlığını Bakan yönetmiyor, bu lobiler yönetiyor. Mesela kırmızı et lobisi hayvan ithal edersek et fiyatları ucuzlar diye bakanı ikna ediyor. Bakanda çıkıyor bu et fiyatları çok yüksek, bunu düşürmüyorlar, bende hayvan ithal ederim diyor. Önce bir tehdit, sonra ithalat, sonrada hayvancılık sektörü felç. Şimdi de nişasta bazlı şeker lobisi Türkiye’de şekerpancarı üretimini bir kenara atıp, Amerika’dan daha çok mısır ithalatını istiyor. Dolayısıyla üzülerek söylüyorum ki bu lobiler bakanlığı yönetiyor. Bakanlar kendi alanlarında sevilen ve nitelikli insanlar olabilir. Ama bu tarım sorunlarını çözmüyor. Tarım sorunları giderek büyüyor. Sayın bakan iyi bir insan olabilir ama iyi bir tarım bakanı değil. Böyle olması istendiği için bakanlığın tepesine getiriliyor”