Nuriye Gülmen'in tutukluluğuna devam kararı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkındaki davanın beşinci duruşmasında savcı, Özakça'nın ardından Gülmen'in de tahliyesini istedi. Gülmen için istenen tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ve "İşimizi geri istiyoruz" diyerek başlattıkları açlık grevinin 72'nci gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkındaki davanın beşinci duruşması, bugün (27 Kasım 2017) Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Açlık grevinin 264'üncü gününde görülen duruşmada savcı, Özakça'nın ardından Gülmen'in de tahliyesini istedi.  

Tahliye talebine gerekçe olarak, Gülmen'in "kaçma şüphesinin" olmaması ve "delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması" gösterildi. 

Duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılan Nuriye Gülmen de tahleyisini istedi. Gülmen, cezaevi koşullarının ağır olduğunu ve savunma yapabilmek için koşulların sağlanmadığını söyledi. Gülmen şöyle konuştu:

"Sizden tahliyem ile bir lütuf beklemiyorum, sadece hukukun gereklerini yerine getirmenizi istiyorum"

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Nuriye Gülmen için istenen tahliye talebi "kuvvetli suç şüphesi" ve "kanunda öngörülen ceza miktarı" gerekçe gösterilerek reddedildi. Dava 1 Aralık'a ertelendi.