Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatlarından basın açıklaması

KHK'larla ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 100. günündeyken Ankara'daki Sakarya Caddesi'nde Nuriye ve Semih'in avukatlarının çağrısıyla basın açıklaması yapıldı.

soL - Ankara

OHAL'in beraberinde gelen KHK'larla mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 100. gününde.

İki eğitim emekçisinin sağlık durumu gün geçtikçe kötüye giderken, bugün için birçok ilde dayanışma eylemleri çağrıları yapılmıştı.

Bugün Ankara'daki Sakarya Caddesi'nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilmesi talebiyle avukatlar tarafından 19:00'da bir basın açıklaması yapıldı.

Hukukta Sol Tavır Derneği ve Ankara Tabip Odası'nın da katılım gösterdiği basın açıklamasında, ''Ülkeyi zulüm ve adaletsizlikle yönetenler milyonları açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. 100 binden fazla insanı bir gecede işiden, ekmeğinden edenler, herkes adaletsizliği sineye çeksin istiyorlar. İşte Nuriye ve Semih, direnmenin kıvılcımı, sembolü oldular sineye çekmediler. Tek başına dahi olsa her koşulda direnileceğini gösterdiler. Ve bu direnişin tüm Anadolu'yu sarması AKP'yi korkuttu. Nuriyelerin direnişi, Malatya'da, Düzce'de, Bodrum'da, İstanbul'da, Aydın'da ses buldu. Yüksel Direnişi yeni katılımlarla büyüdü. Direniş Acun oldu, Veli oldu, Esra oldu, Mehmet oldu, Nazife oldu. Direniş hepimizin oldu. Tüm Ankara'nın kalbi Yüksel caddesindeki İnsan Hakları Anıtında atar oldu. Korktular birleşen ellerimizden, korktular çoğalan çığlığımızdan. Ve hergün saldırdılar!'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, Nuriye Gülmen'nin eylem süresince toplam 28 kez ve Semih Özakça'nın ise toplam 17 kez gözaltına alındığına dikkat çekilirken, bu gözaltılar esnasında birçok yara aldıklarından ve vücutlarının birçok yerinde hasar oluştuğundan söz edildi.

''Nuriye ve Semih şuan hapishanede tutsaklar ama asla yalnız değiller. Sesimizi duyuyorlar. Yürekleri bizlerle atıyor. Bugün alandalar. Onlarındirenişi kazanacak, talepleri kabul edilecek biliyoruz. Onları yine yanımızda göreceğiz. Birlikte türküler söyleyeceğiz ve onları yaşatacağız'' ifadeleriyle devam eden basın açıklamasında, ''Müvekkilerimizin açlıklarnıda bugün 100 gün geride kaldı. Artık zulmedenlere sesleniyoruz: Sizin zulmünüz insanların direnme azmini güçlendiriyor.'' denildi.

''Nuriye ve Semih başta olmak üzere direnen tüm kamu emekçilerinin talepleri kabul edilsin. Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin! Sağlık durumları daha fazla ciddileşmeden bu sorun çözülsün. Zafer direnen emekçilerin olacak!'' sözleriyle açıklama sonlandırılırken ''Direne direne kazanacağız!'', ''Nuriye ve Semih işe geri alınsın'', ''Nuriye ve Semih'e özgürlük'' sloganları ses getirdi.