Nuriye Gülmen ifade vermeyi reddetti

Savcı ve üç avukattan oluşan bir heyet Nuriye Gülmen'den ifade almak istedi, Gülmen, savcılığa ifade vermeyi reddederek, tahliyesini istedi.

KHK ile ihraç edilen eğitim emekçisi Nuriye Gülmen, savcılığa ifade vermeyi reddederek, tahliyesini istedi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı ile Gülmen’in avukatlarından oluşan bir heyetin, savunmasını almak için Numune Hastanesi’nde Gülmen'le görüştü. Heyet içerisinde yer alan avukat Murat Yılmaz, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Mahkeme geçen duruşma için Nuriye’nin duruşmada hazır edilmesi yönünde Kadın Kapalı Cezaevine yazı yazmıştı. Ama Numune Hastanesi yazdığı yazıda sağlık koşullarının elverişli olmadığı, hayati tehlikesinin olduğunu belirterek duruşmada hazır edilemeyeceğine dair bir yazı yazmıştı. Bunun üzerine mahkeme ara kararında ‘eğer duruşmada hazır edilemiyorsa keşif suretiyle (yerinde ifadesi alınması) ifadesi alınabilir’ şeklinde karar vermişti. Bu karar doğrultusunda bugün saat 10’ da Nuriye’nin ifadesini almak için gittik."

Gülmen’in bulunduğu koşullarda ifade vermek istemediğini bunun yerine savcıya bulunduğu koşulları anlattığını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu: “Hem yoğun bakımda tutulması, hem Sincan’dan hastaneye getirilmesi, mahkum koğuşunun havasız olduğunu, 24 saat ışığa maruz kaldığını, ışığın dışarıdan kontrol edildiğini, havalandırmaya çıkamadığını,  hiç güneş görmediğini, mahkum koğuşu yer altında olduğu için mazgaldan gün ışığının bile görünmediğini dolayısıyla günleri karıştırdığını anlattı. Aynı zamanda 25 Eylül’den 12 Ekim’e kadar refakatçisi olmadığını hiçbir işini yapamadığı ve kötü koşullarda tutulduğunu anlattı”