Numan Kurtulmuş'tan PYD açıklaması: ABD, PYD'yi tercih ederse...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rakka operasyonu öncesi "ABD, PYD'yi tercih ederse yanlış olur" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin Habertürk ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Rakka operasyonu öncesi ABD'nin tercihinin Türkiye'den yana olmayacağına ilişkin tartışmaları değerlendiren Kurtulmuş, "ABD PYD'yi tercih ederse yanlış bir tercih olur ABD için, o tercihin de kuşkusuz yanlış sonuçları olur. O bölgede terör örgütlerinin varlığı Türkiye için ulusal güvenlik meselesidir. ABD ve Rusya için Suriye'deki Irak'taki yangın karşı mahallede uzaktaki evin yanması gibidir. Bizim için hem de yanımızdaki komşuda başlayan yangındır. Bitişik nizam apartmanda çıkmış yangın olarak düşünün. Bizi birinci derecede ilgilendirir" ifadelerini kullandı.

OHAL KİMSEYİ İLGİLENDİRMİYOR

OHAL'e ilişkin de ilginç açıklamalar yapan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"OHAL var ama bu OHAL sokaktaki kimseyi ilgilendirmiyor. Siyasi partileri ilgilendirmiyor. Hayır diyenler istediği yerde toplantı yapıyor. Gazetelerinden istedikleri şekilde kampanyaya destek veriyorlar, yetmiyor dışarıdan destek de alıyorlar. Pratik olarak 'Hayır' kampanyası yürütmekte zorluk yok. OHAL referandum kampanyasını etkilemiyor. Hiçbir hükümet OHAL olsun istemez. Bu OHAL keyfe keder şekilde ortaya konulmuş bir şey değil. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Türkiye'nin son 2 yıldır yükselterek sürdürdüğü terör örgütleriyle yaptığı mücadele var. Bunun doğası gereği bazı konularda adım atabilmek için ihtiyaç vardı ve devam ediyor. İsteriz ki bir an evvel bitsin ve bu adamların devletin içinden ayıklanmasını bitirelim. Ama çok uzun bir süre. Bazı sahalarda daha rahat çalışılabilmesi için KHK'larla düzenlemeler yapılıyor. Henüz gündeme gelmedi ama ihtiyaç sonucudur. Hiçbir hükümet istemez. Ama bu bir gerekliliğin sonucudur. Yeni OHAL kararnamesi için hazırlık sürüyor"