Numan Kurtulmuş'tan 'Karagah rahatsız' haberiyle ilgili soruya yanıt: Türkiye, eski Türkiye değildir

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, "TSK, 15 Temmuz’dan çıkardığı dersle asla siyasetle ilgili değildir. TSK’yı siyasetin içine çekmeye kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuşarak, "Birileri sivil iradenin TSK ile uyumlu çalışmasından rahatsız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, soruşturma başlatılan Hürriyet'in "Karargah rahatsız" haberine dair konuştu.

"TSK, 15 Temmuz’dan çıkardığı dersle asla siyasetle ilgili değildir" diyen Kurtulmuş "TSK’yı siyasetin içine çekmeye kimsenin gücü yetmez" şeklinde açıklamada bulundu.

Kurtulmuş, "Birileri sivil iradenin TSK ile uyumlu çalışmasından rahatsız" dedi.

'BİRİLERİ RAHATSIZLIK DURUYOR'

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Birileri TSK'nın (Türk silahlı Kuvvetleri'nin) hükümetle çalışmasından rahatsızlık duyuyor. TSK'mızın 15 Temmuz'dan sonra operasyon yapmasından operasyonlardan başarılı olmasından rahatsız oluyorlar. 1950'den bu yana olan çok partili siyasetimizden beri, 15 Temmuz'da da gördük sadece kanlı bir darbe teşebbüsü olarak kalmamış, TSK'mızı en fazla zedeleyen bir kalkışma olmuştur. Bu asla siyasetle ilgili değildir. Asla siyasetin içine çekilemez. Kaldı ki Türkiye eski Türkiye değildir. Artık öyle manşet atarak ne TSK'ya ne Türkiye'ye ayar vermek kimsenin haddine değildir. Bundan sonra millet, milli iradenin yegane koruyucusudur. Dolayısıyla, herkes işine baksın. Bu tarz manşetlerle kimse ne TSK'nın ne hükümetin görüşlerini değiştirebilir."

'TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR'

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Türkiye eski Türkiye değildir. Herkesin bu anlamda sözlerine, söylediklerine dikkat etmesi lazım. Artık öyle herhangi bir şekilde manşet atarak ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar vermek, ne Türkiye'nin siyasi iradesine, hükümete ayar vermek mümkün değildir. Herkes bunu aklına koysun."