Numan Kurtulmuş'a göre Chopin'in cenaze marşından kimse hazzetmiyordu

AKP'li Bakan Numan Kurtulmuş, 'hiç kimsenin anlamadığını' iddia ettiği Chopin'in cenaze marşı yerine, Itri’nin Allahuekber marşını getirdiklerini belirtti.

Esenler Belediyesi, 2017-2018 yılı "Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu" açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş katıldı.

Anadolu’nun mimarisi ve eserleriyle hala kültür merkezi olduğunu kaydeden Kurtulmuş: "Hangi alana giderseniz gidin fevkalade eserlere sahip olan bir milletiz. Muhteşem şehir mimarileri olan Anadolu’nun en azından hala bir kısmına sahibiz. Eski Bursa’nın, Amasya’nın mahalleleri gibi Mardin’in muhteşem mimarisi gibi, Kapadokya’nın muhteşem mimarisi gibi hala o eski güzel mimarilere sahip olduğumuz yerler var. Ne yazık ki yeni şehirlerimizde de abur cubur yüksek gökdelenlerden oluşan bir mimari var. Ruhsuz ve şekilsiz bir mimari var” dedi.

Dünyada en fazla gökdelene sahip 24'üncü şehir olan İstanbul aynı zamanda Avrupa'nın da en fazla gökdeleni olan şehri olarak biliniyor.

Gökdelenlerin çok büyük bir bölümünün AKP'li yıllarda yapıldığını unutan Kurtulmuş, yeni projelerle İstanbul'un bir kaç yıl içerisinde ilk 15'te yer almasının beklendiğini de göz ardı etti.

CHOPIN'E DE ÇATTI: ITRİ'NİN ALLAHUEKBER MARŞIYLA ŞEHİTLERİMİZİ KALDIRIYORUZ

Kurtulmuş, batı kültürünü edinmek için radyolarda Türk Sanat Müziği’nin 2 yıl boyunca yasakladığını iddia ederek, Türkiye’de öze dönüşün sinyalleri olduğunu belirtti. 

Chopin'in cenaze marşını bir kenara bıraktıklarını vurgulayan Kurtulmuş; “Yıllardır şehit ve devlet erkanından cenazelerimiz oluyor. Bu cenazelerde hiç kimsenin anlamadığı, bir anlam da vermediği, haz etmediği Chopin’in cenaze marşıyla şehitlerimizi kaldırıyorduk yaklaşık bir ay öncesine kadar. Batıdaki o marşı ölümüzün de arkasında çalarsak bizim değerimiz artardı. Bu zihniyetle bunu ortaya koymuşlardı. Çok şükür Milli Savunma Bakanlığı kısa bir süre önce Chopin’in cenaze marşını bir kenara bıraktı. Şimdi şehitlerimizin cenazesinde Itri’nin Allahuekber marşıyla şehitlerimizi kaldırıyoruz” dedi.