Numan Kurtulmuş: OHAL gerektiği kadar devam edecektir

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ak Saray'da yaptığı açıklamada, "Yeni KHK hazırlıkları sürüyor. OHAL bildiğiniz gibi laf olsun diye çıkartılmış bir karar değildir. İhtiyaca göre çıkartıldı. OHAL gerektiği kadar devam edecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ak Saray'da açıklama yaptı.

"Yeni KHK hazırlıkları sürüyor. OHAL bildiğiniz gibi laf olsun diye çıkartılmış bir karar değildir. İhtiyaca göre çıkartıldı. OHAL gerektiği kadar devam edecektir" diyen Kurtulmuş, "bu hain saldırı Türkiye'nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı saldırılardan biridir. Ancak bu saldırının mahiyeti itibariyle iyi cevap verebilmemiz için 3 noktaya dikkat çekmek isterim 2017'nin ilk saatlerde yapılaması itibariyle bütün terör örgütleri eş zamanlı olarak 2016 yılında Türkiye'de saldırı gerçekleşti. Türkiye 2017'yi daha iyi geçirecek derken maalesef bu hain saldırı ile 2017'de Türkiye'nin başına bela olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'ÖNCEKİ SALDIRILARLA ARASINDA FARK VAR'

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Reina'da yaşanan saldırı önceki terör saldırılarından farkı var. Bütün terör örgütleri eş  zamanlı olarak 2016 yılıdna Türkiye'ye karşı çok sayıda terör eylemi gerçekleştirdiler. Türkiye 2017'yi daha güzel geçirecek. Bu hain saldırı ile şu mesajı vermeye çalışıyorlar 2017'de de devam edecek. Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarına verilen bir mesaj. Başarılı şekilde Suriye'de yürütülmekte olan operasyonlar hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği görülüyor. Sahadaki başarımızı hazmedemeyen güçlerin bu terör eylemini yönlendirdiği anlaşılıyor. Hangi planı yaparsanız yapın Türkiye her tedbiri almaya muktedirdir. Terör örgütlerinden Türkiye'ye hiçbir zarar gelmeyecek kadar operayonlar sürecek. Cerablus, Menbiç, El Baba nereye kadar giderse. Kararlılıkla sınır dışı operayonlara devam edeceğiz"

'SALDIRILAR MÜSLÜMANLIĞA YAPILIYOR'

Reina saldırısıyla hedef alınanın "müslümanlık" olduğunu öne süren Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Sosyal medya üzerinden propagandalarla Türkiye'de halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Bu milletin tamamına yakını bu konuda tecrübelidir. Terörün dininini, imanının, aklının ve vicdanının olmadığını bilir. Saldıranın dini mezhebi ne olursa olsun herkes saldırılanın müslümanlık olduğunun farkındadır. O saldırıyı yapanların ve arkasındaki güçlerin herhangi dini bir motivasyona ait örgütü işaret ediyor olması müslümanlıkla bağdaştırmaz. Herkes uyanık olmalı."

'ANAYASA TEKLİFİ BU HAFTA GENEL KURUL'A GELECEK'

Kurtulmuş anayasanın genel kurula geleceğini söyleyerek şunları belirtti:

"Türkiye ekonomisinin üretim gücünü arttıracak bütün adımlar atılmaya devam ediyor. Başta KOBİ'lerimzi olmak üzere üretime katkıda bulunan her vatandaşımıza devlet olarak üzerimize düşen sorumlulukla destek olmayı sürdüreceğiz. Türkiye'de anayasal reform sürecinin bu hafta Meclis'e getirilmesi var. Oylama süreci başlayacak ve en kısa zamanda Meclis görüşmeleri tamamlanarak milletimizin lehine müracat edilecek. Senelerdir konuştuğumuz yeni bir anayasa ihtiyacı yönüneki tarihi adımlardan birini atmış olacağız. Türkiye'de anayasal reform konusunda bütün işlerimizi yaptık anlamı çıkmayacaktır. Bundan sonraki süreçte de 12 Eylül rejimini geride bırakacak birçok iyileştirmelerin demokratikleşme süreci sürecektir."

'PARMAK İZİNE VE EŞGAL VERİLERİNE ULAŞILDI'

Reina saldırganıyla ilgili bir soruya yanıt veren Numan Kurtulmuş, "Çok zor bir soruşturma. Bir kelime dahi fazla bilgi verilecek soruşturma değil. 8 kişi gözaltında ve teröristle ilgili parmak izine ve eşgal verilerine ulaşıldı. Hızla kimlik tespitinin yapılmasına gidilecek. Sadece terörist değil varsa başka bağlantıları, ve arkalarındaki güçleri de ortaya çıkarmamız mümkün olur" dedi.

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMALARI

Numan Kurtulmuş, sosyal medyada yapılan Reina katliamıyla ilgili yorumlar içinse şunları söyledi:

"Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir mecra değildir. Bu nedenle 'ayaklarını denk alsınlar' dedim. Provakatif olarak kullanılan tüm sosyal medya hesaplarını kontrol ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Bu memeleket dingonun ahırı değildir. Bu fitne fesat sokmaya çalışanlarla mücadeleye devam edeceğiz. Milleti bölmelerine, düşmanlık tohumları ekmelerine izin vermeyeceğiz. Bundan alınanlar olursa da alınmaya devam etsin. Ülke menfaatleriyle bağdaşmayan paylaşımlar suçtur. Bütün yayınlar takip edilecek. 347 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldı. 92 kişi hakkında işlem yapıldı."