Numan Kurtulmuş: 111 bin kişi ihraç edildi

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, "KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor. 111 bin 240 kamu görevlisi kamuda ihraç edildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün MGK toplantısının ardından, saat 15.00'te Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

'111 BİN 240 KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ'

Kurtulmuş konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"FETÖ ile kapsamlı bir mücadele sürdürülüyor. KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor. 111 bin 240 kamu görevlisi kamuda ihraç edildi. Örgütün temizlenmesi için çalışmalar yürütüldü. Gerekli görülenler kamu görevinden ayıklanıyor. Haklı bulunanlar görevine iade ediliyor. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğimi düşünürseniz bunların devam edeceğini tahmin edersiniz."

'966 ŞİRKETE EL KONDU'

Numan Kurtulmuş açıklamasında "FETÖ ile ilişkili 966 şirkete el koyuldu" sözlerini kullandı.

'ARKASINDAN NE MESAJ VERDİĞİNİ ANLAR'

Fethullah Gülen'in WSJ röportajıyla ilgili konuşan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi FETÖ'nün orada verdiği fotoğraftan söylediğimizi gibi arkasından ne mesaj verdiğini anlar. Asla bir röportaj değildir. Mahkemeler karşısında hesap veren örgüt üyelerine mesaj veren ve Türkiye'yi tehdit eden mesajlar var. ABD'den isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar insanı şehit edecek demokrasiyi rafa kaldıracak bu örgütü lideri hiçbir şey olmamış Pensilvanya'da röportaj verecek. Türkiye'ye bir takım tehditlere edecek. NATO'da şu kadar yıllık ittifakımız var. Türkiye ile ABD ilişkilerinin bu kadar yıllı geçmiş var. ABD'nin bu adamı derhal derdest edip tutuklaması gerekir. Tutuklamıyorsanız en azından faaliyetlerini kısıtlayın. Oradan faaliyetlerini sürdürecek bu kabul edilemez."

'FETÖ SANIKLARI TEK TİP KIYAFETLE ÇIKACAK'

Kurtulmuş, "tek tip kıyafet" konusunda şöyle konuştu:

"Adalet Bakanlığı çalışma yapıyor. FETÖ sanıkları tek tip kıyafetle çıkacak. O tişört görüldüğü günde beri insanlar 'Böyle şey olur mu?' diye tepki geldi. Bunların tek tip elbise ile mahkemeye getirilmesi daha doğrudur."