Nisan bitti, 'Kutlu Doğum' etkinlikleri bitmedi!

Her yıl 20 Nisan'ın içinde bulunduğu hafta kutlanan ve AKP iktidarı tarafından tüm kamu kurumlarında dayatılan "Kutlu Doğum" haftası, bu yıl Nisan ayı sona ermesine rağmen bitmedi. Bilecik, Pervari, Muş ve Manisa'da "Kutlu Doğum" etkinlikleri devam etti.

Haber Merkezi

Her yıl 20 Nisan'ın içinde bulunduğu hafta kutlanan "Kutlu Doğum" haftası, bu yıl Nisan ayı sona ermesine rağmen bitmedi. Bilecik, Pervari, Muş ve Manisa'da "Kutlu Doğum" etkinlikleri devam etti. Son iki gün içerisinde Türkiye'nin pek çok kentindeki okullarda ve kamu kurumlarında "Kutlu Doğum" dayatması sürdü.  

Bilecik'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile İl Müftülüğü işbirliğinde "Kutlu Doğum" etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" teması anlatıldı.

Siirt'in Pervari ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu adlı gerici kuruluş tarafından, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temalı "Kutlu Doğum" haftası etkinliği düzenlendi. Pervari Mevlana Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen etkinlik, Kuran okunmasıyla başladı. Programda küçük kız çocuklarından oluşan ilahi grubu ilahiler seslendirdi. 

Muş Şehir Stadyumu’nda Hüda Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen etkinlikte ise "İttihad-ul Ulema âlimlerinden" diyerek tanıtılan Molla Nizamettin Yaçin konuştu. Konuşmacı, "Bu çektiğimiz sıkıntılar yahudi, hıristiyan, komünist ve faşistlerin elindendir. Ama kafirler ve zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır" dedi. 

Manisa'nın Osmancalı köyünde de Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu'nda "Kutlu Doğum" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe AKP'li Yunusemre Belediye Başkanı Yardımcısı İdris Avşar ile AKP'li Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir katıldı. Hadis okuma yarışmasında birinci olan öğrenciye ödül veren Belediye Başkan Yardımcısı ve İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, kendisinin de Manisa İmam Hatip Lisesi mezunu olduğuna işaret ederek çocuklarını bu okullara gönderen velilere teşekkürler etti.