Nazlı Ilıcak'ın oğlu: Nagehan benim yakın dostum

"FETÖ" suçlamasıyla tutuklu Nazlı Ilıcak'ın "Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım" diyerek Nagehan Alçı'yı işaret etmesi Ilıcak'ın oğlunu üzdü. Ilıcak, sözlerinde Erdoğan'ı övmeyi de ihmal etmedi.

 

"FETÖ" suçlamasıyla tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak'ın savunmasında Nagehan Alçı'yı işaret ederek "Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım?" sözleri üzerine Ilıcak'ın oğlundan açıklama geldi.

Mehmet Ilıcak, Medya Radar'a yaptığı açıklamada, "Nagehan benim yakın dostum. Bu sözleri okuduktan sonra kardeşimi aradım çünkü o duruşmada ve takip ediyordu, arayıp sordum. Nagehan kendi camiasından tepki çekme pahasına risk alıp annemin tutuksuz yargılanması gerektiğini yazdı. Ailece kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Ilıcak, "Annem maalesef savunması esnasında isim vermeden dahi olsa Nagehan’ı rencide edecek bir cümle kurdu. Bu bizi çok üzdü. Bir tarafta hapis yatan annemiz, bir tarafta sürekli hatalarını düzeltmeye çalışmak arasında sıkışıp kalıyoruz. Bu da Aslı'yı (kız kardeşi) ve beni çok üzüyor. Nagehan’ın da hakkını yemeyelim gayet güzel bir duruş gösterdi ve korudu onu yani" diye konuştu.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Ilıcak sözlerine şöyle devam etti:

"Benim bütün geçmişime bakın bir tane AK Parti ya da Tayyip Bey aleyhine kötü bir açıklamam, eleştirim olmamıştır. FETÖ denilen örgüte dair de hiçbir yakınlığım olmamış, hep ayrı düşmüşüz. En yakın şahidim Rasim Ozan Kütahyalı’dır. Nagehan ile annem program yaptığında her gece Rasim ile konuşur ve “Ya yanlış yapıyor” derdim. O zaman ne 17 Aralık olmuş ne de başka bir şey olmuştu.

Sonuçta Tayyip Bey de beni ayrı tutuyor ki görüşme talebimi geri çevirmiyor. Düşünsenize hapiste olan benim annem ve hapiste olma gerekçesi de tamamen Cumhurbaşkanı’na karşı bir hareketten dolayı yani darbeden dolayı ama buna rağmen onun yine beni karşısına alıp görüşmesi onun ne kadar hoşgörülü ve ince biri olduğunu gösteriyor."