Nazilli polisinden işkence: Dövdükleri vatandaş bu hale geldi!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir otomobili durduran polis, sürücü Ali Okumuş'u eşi ve çocuğunun gözü önünde feci şekilde dövdü. Başına dört dikiş atılan Okumuş, savcılığa işkence iddiasıyla şikayette bulundu.

Haber Merkezi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Bozyurt mahallesinde yaşayan ve kahvehane işleten Ali Okumuş, 30 Temmuz 2017 Pazar gecesi eşi ve çocuğuyla birlikte, ablasının evinden çıkarak otomobiline bindi ve kendi evine doğru ilerlemeye başladı. Bir süre önce içkili otomobil kullanmaktan dolayı sürücü belgesine el konulan Okumuş, evinin önünde otomobilinden indiği sırada iki polis tarafından kelepçelendi. 

O sırada yaşadıklarını soL'a anlatan Okumuş şunları söyledi: 

"Arabadan iner inmez polisler beni hem kelepçeledi, hem vurmaya başladılar. Eşimin ve çocuğumun gözü önünde yere yatırıp yumrukladılar. Daha sonra başka bir polis otosu daha geldi. Onlar da yardım ettiler. Dört-beş kadar polis birikti. Yol boyunca herhangi bir anonsla beni durdurmaya da çalışmamışlardı. Dövdükten sonra beni bir polis aracına bindirdiler. Arabanın içinde de kafama bir cisimle vurdular, o vurdukları yere dört dikiş atıldı. Ambulans geldi, beni hastaneye götürdüler. Ama o vuran polisleri bir daha görmedim. Hastaneden sonra karakola götürüldüm. Karakolda yine beni yere yatırıp tekmelemeye başladılar. Sonra da beni polis memuruna mukavemet iddiasıyla suçladılar. Ben karakolda ifade vermedim, suçlamayı da reddettim. Savcılıkta ifade verdim. Polisler memura mukavemetten şikayetçi oldular, ben de polisler hakkında işkenceden şikayetçi oldum. Ehliyetim olmasa da, içkili araç kullansam da, bu suçların cezası işkence değildir, olmamalıdır."

Okumuş, içkili olduğu için polisler tarafından böyle bir işkenceye tabi tutulduğunu ve dövüldüğünü iddia etti.