NATO karşıtı bildiri dağıtan gençlere çete saldırısı

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde NATO karşıtı bildiri dağıtan Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyelerine faşist bir grup saldırdı.

Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde "Emperyalizmi hedef almayan, emperyalistleri yenemez" başlıklı NATO ve emperyalizm karşıtı bildiriyi dağıtan Türkiye Komünist Partisi'nin gençlik örgütü üyelerine kendine "ülkücü" diyen bir grup saldırdı.

NATO karşıtı bildiri dağıtan gençlere dönük bir süredir devam eden sözlü tacizler ve fiziksel saldırı girişimleri bugün arbedeye dönüştü. Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyelerini hedef alan saldırıda bir genç hafif şekilde yaralandı. Saldırıyı püskürten TKG'liler üniversiteden ayrılmak istedikleri sırada üniversitenin dışına kaçan ve burada biriken faşist çete provokasyonlarını sürdürmeye devam etti.

ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDE 'TEŞHİS' SKANDALI
Solcu öğrencilerin etkinliklerine izin verilmeyen ama faşist ve şeriatçı grupların rahatça etkinlik düzenleyebildiği İstanbul Üniversitesi'nde NATO destekçisi çetenin ardından özel güvenlikler ve polis de TKG'lilere saldırdı. Komünist gençleri ilk önce üniversite bahçesinde toplayan polis, öğrencileri bahçeye bakan camlardan uzaklaştırarak saldırgan faşist çetenin bir mensubunu aynı bahçeye "teşhis"te bulunması için getirdi. Kendisine "saldırdıkları" iddiasıyla TKG'lileri teşhis eden çete mensubunun beyanatı üzerine 22 öğrenci gözaltına alınarak sağlık kontrolüne, ardından Beyazıt Karakolu'na götürüldü.

FAŞİST ÇETE SOKAKTA ÖĞRENCİLERE SALDIRDI
İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yaşanan gerilimin ardından, üniversite kampüsünün etrafındaki sokaklarda koşuşturan ve solcu olduğunu sandıkları öğrencilere saldıran çete mensuplarına polis göz yumdu. Rastgele öğrencilere saldıran, sokakta gerçekleştirdikleri provokasyonların ardından İletişim Fakültesi'ni basmaya çalışan çete ikisi ağır olmak üzere çok sayıda genci yaraladı.