Narlıkapı Surp Hovhannes kilisesine taşlı saldırı

İstanbul'da Narlıkapı Surp Hovhannes Kilisesi’nde aralarında çocukların da bulunduğu cemaatin üzerine otomobil sürüldü. Kiliseden çıkanlar taşlandı. HDP’li Garo Paylan, Ermenilere yönelik ırkçı nefret söyleminin saldırganları cesaretlendirdiğini söyledi.

Narlıkapı Surp Hovhannes Kilisesi’ne taşlı saldırı düzenlendi.

Olay 17 Eylül Pazar günü yaşandı. Kilise, vaftiz töreni çıkışında kilise bahçesinde düzenlenen kokteyl sırasında surlardan birkaç kişi tarafından “Ermeniler sizlere ölüm” diyerek taşlandı. Agos’a konuşan Yervant Özuzun böyle bir olayın daha önce Ramazan ayında yaşandığını söyledi, "Kilisenin bahçesinde verilen kokteylde içki olduğu gerekçesiyle surlardan taş atılmıştı" dedi.

HDP milletvekili Garo Paylan, “Tabii ki esas zarar toplumsal barışa veya azınlıkların ‘biz burada yaşayabilir miyiz’ duygusuna verilen zarardır. Cam çerçevenin kırılması tamir edilir ama gönüller veya birlikte yaşama duygusu çok daha zor tamir edilen şeylerdir” dedi.

Saldırı, sosyal medyada şöyle anlatıldı:

“Vaftiz töreni öncesi kiliseye girenlerin üzerine doğru bir araba sürülüyor. Tören bittikten sonra, park halindeki arabaya binen küçük çocukları olan iki aileye taşlı saldırı oluyor. Ön tarafta 3-5 kişi görülüyor. Tinerci olabileceklerin dışında, üstü iyi giyimli kişilerin de olduğu söyleniyor. ‘Niye taş atıyorsunuz’ diye konuşulurken, ‘Biz kiliseye atıyoruz’ diyerek Ermenilere ağza alınmayacak sözler söyleniyor.”

"İÇİŞLERİ BAKANI'NIN FOTOĞRAFLARI CESARETLENDİRİYOR"

Cumhuriyet'e konuşan HDP milletvekili Garo Paylan “Saldıranlarla İçişleri Bakanı’nın çektiği fotoğraflar bu tip eylemleri cesaretlendiriyor. Bizim için önemli olan bu işin organize bir iş olup olmadığının ortaya çıkarılması, bununlu ilgili bir soruşturma açılmasıdır” diye konuştu.