Namaz kılıyor gibi davranıp 14 mescitte hırsızlık yaptı

Antalya'da girdiği mescitlerde namaz kılıyor gibi davranıp hırsızlık yapan B.R.İ. (38), polis tarafından yakalandı. B.R.İ.'nin 21 hırsızlık olayına karıştığı ortaya çıktı.

Antalya polisi, son bir ay içinde kent merkezindeki Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi ve alışveriş merkezindeki mescitlerde hırsızlık olaylarının gerçekleşmesi üzerine çalışma başlattı. Mescitlerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin mescide girip namaz kılıyor gibi davrandığı, askıdaki ceketlerin ceplerindekileri aldığı ya da üzerindeki ceketle asılı ceketi değiştirdiğini belirledi.

Eşkal üzerinden çalışmalarını sürdüren ekipler, şüpheliyi bir iş yerinden çaldığı 15 kilo tütün ve tartı aletiyle Yeşildere Mahallesi'nde yakalandı. Bir ayda 14'ü mescit, diğerleri iş yerleri olmak üzere 21 yerden hırsızlık yaptığı belirlenen B.R.İ. gözaltına alındı. Şüphelinin, AÜ Hastanesi'ndeki mescitteki bir ceketin cebinde bulduğu anahtarla otomobil çalıp Yeşildere Mahallesi'ne kadar geldiği de belirlendi. Yedi suçtan kaydı bulunan B.R.İ'nin, mahalledeki harabe binalarda kaldığı tespit edildi. 

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Kameralara yansıyan ilk görüntüde, şüphelinin bir süre doktorun odasının kapsısında beklediği, daha sonra içeri girip çantayı alarak uzaklaştığı görüldü. Bir AVM'nin mescidindeki görüntülerde B.R.İ'nin en arkaya ceketsiz şekilde oturduğu, daha sonra ayağa kalkıp diğer cemaatin askıdaki ceketini aldığı ve ceplerini karıştırıp yerine koyduğu görüldü. Şüphelinin, kendi ceketiyle bir başkasının ceketini değiştirme anları da görüntülere yansıdı.