Nagehan Alçı'dan zamanlaması manidar itiraf

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, damat Berat Albayrak'ın Cemaat okullarında okumasına ilişkin açıklamalar sonrası bir yazı kaleme aldı. Alçı, Albayrak'ın Cemaat'i 2011'de tehlike olarak görmeye başladığını ileri sürdü. Ancak Alçı, 2011'de neden adım atılmadığını açıklayamadı...

Cemaat bağına ilişkin iddialarla gündeme gelen Enerji Bakanı damat Berat Albayrak'ın savunması Nagehan Alçı'dan geldi.

"Hem Berat Albayrak’ı hem de Berat Bey’in 5 yaş büyük ağabeyi Sabah-ATV Medya Grup Başkanı Serhat Albayrak’ı 2011’den beri tanırım. Albayrak kardeşler, 7 Şubat 2012 krizinden önce de Gülenistlerin tıpkı eski rejimdeki TSK gibi yeni bir vesayetçi odak olma ihtimali üzerinde çok duran iki insandı. AK Parti cenahında o zaman bu analizleri yapan pek yoktu. Bırakın 2012 Şubat’ını, bugün tam 4. yılı dolan 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde bile Erdoğan’ı en güvendiği isimler yalnız bırakmıştı" diyen Alçı, "Hiç unutmuyorum, 2011’in Eylül ayında Serhat Bey’in odasında o zaman bir holdingin CEO’su olan Berat Albayrak, bana ve Rasim’e Gülenistlerin askeri vesayetten sonra yeni tehdit olabilme ihtimalini somut örneklerle uzun uzun anlatmıştı" iddiasında bulundu.

Alçı, Albayrak'ın o zaman neden adım atmadığı sorusuna ise komik bir yanıt verdi:

Şimdi bunları söyleyince Erdoğan muhalifleri “E o zaman niye 2011’de Gülen’e savaş açılmadı?” gibi sorular soracak. Kimse kusura bakmasın, 27 Mayıs’ta başbakan idam etmiş askeri vesayet rejimi dimdik ayakta dururken elbette Erdoğan, “Askeri vesayeti bırakalım, Gülenistlere bakalım” diyemezdi.