Mustafa Kemal'e 'atam bombası' ve 'ulu mikrop' diyen yandaş yazar: Herkesten özür dilerim

Yandaş "yazar" Hasret Yıldırım, Mustafa Kemal'e yönelik "ulu mikrop" ve "atam bombası" sözlerinin ardından "özür" diledi.

Yandaş Yeni Söz gazetesi "yazarı" Hasret Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik "Atam bombası" ve “Ulu mikrop” sözlerinin ardından açıklama yaptı.

Hasret Yıldırım, sosyal medya üzerinden yayımladığı videoda, Atatürk’e hakarette bulunmuştu. “Ulu mikrop” sözleriyle tepki çeken Yıldırım’a sosyal medyadan yanıt gelmişti.

Odatv'nin haberine göre tepkilerin ardından Hasret Yıldırım’dan açıklama geldi. “Hiroşima'ya atılan atom bombası hâdisesinin sene-i devriyesinde, @yildirimhasret twitter adresimden bir sual tevcih ettim” diyen Yıldırım şöyle devam etti:

'ATAM BOMBASI SEBEBİYLE AVRUPA KAPILARINDA DİLENİYORUZ'

“Japonlar, 1945'de 'atom bombası' ile yerle bir edilmelerine rağmen, dünya devi oldular. Bize atılan 'atam bombası' sebebiyle avrupa kapılarında dileniyoruz. Neden?’ dedim. Buradaki kastım, Kemal Paşa'yı kullanarak menfaat elde edip, bu Vatan'ın hakiki sahiplerine saldıranlar idi. Bizi birbirimize düşürüp, kendi rantlarını zirveye çıkaranları tahkir etmek istedim... Bu paylaşımdan sonra, hususiyetle kemalist geçinen (samimi olduklarına inanmıyorum) şahıslar tarafından; ana-avrat-soy-sop bir yana, Allah-Din-Kitap küfür yedim. Psikolojim öyle bozuldu ki, bir video çekme ihtiyacı hissettim.

Çektiğim videoda bu hususları dile getirerek ‘Biz hastaya kızmıyoruz, mikroba kızıyoruz. Ulu mikoba!’ dedim. Bu söz tabii ki, beni kefeye koyup linç etmeye kalkanların ‘rant düzeni ve kemalizm’ adı altında yapılan saldırıların kaynağına bir gönderme idi. Lâkin mevzu medyaya öyle nakledildi ki, ben sanki Kemal Paşa'yı kast ederek ‘Ulu Mikrop’ demişim seviyesine getirildi. Hâl böyle olunca bu defa, evvelkinden daha fazla saldırılar ile beklemediğim bir tepki oldu.”

'HİÇ VATAN HAİNİ OLMADIK'

Hasret Yıldırım, “Hele ki, Halk Tv ve Sözcü gibi belli bir cenahın mantığına hitap eden medya müesseseleri dahi, bu mevzuda provokatif haber yapmaz iken, bizim cenahın sesi olduğu iddia edilen Beyaz Tv, iki gündür tüm haber bültenlerinde, şahsımı hedef göstererek saldırmaktadır” diyerek Hükümete yakın Beyaz TV’yi eleştirdi.

“Ayrıca beni ‘Vatan Haini’ olarak lanse etmektedir. Belki eğri doğru bir şeyler yapmışızdır, lâkin hiç bir vakit Vatan Haini olmadık” diyen Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bunu, bizi yakinen tanıyan herkes bilir. Bugüne kadar Vatan sathında, müspet manâda elimizden ne geliyorsa yaptık. Beyaz tv'nin bu tabirini aşağılık bir saldırı vasıtası olarak görüyorum. Eğer sizin derdiniz başka ise, beni kullanmayın. Bu saldırıya alet olan herkesi kınıyorum.”

'HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Yıldırım, “Beni ‘yandaş’ olarak gösterenler de, bir hezeyan içindedir. Hiç bir vakit bir yerlerin adamı olmadım” diyerek açıklamasını şöyle sonlandırdı:  

“Parti ve patırtılar üzeri bir fikriyata sahibim. Kendime lider seçtiğim Osman Yüksel Serdengeçti'nin izinde; eğriye eğri, doğruya doğru dedim. Kimse bir şeyleri, bir yerlere çekmeye kalkmasın diyorum...

Bu vesileyle, çarpıtılan sözlerim sebebiyle; kırılan, üzülen, yanlış anlayan herkesten özür diliyorum. O cümlelerde, kat'iyen Kemal Paşa'ya karşı bir düşmanlık veya kasıt yoktur. Benim üslûbumda, kimsenin kutsalına sövmek veya hakaret etmek yatmamaktadır. Eğer elimde vesika varsa, ona göre konuşur, ona göre yazarım.

Tüm kamuoyuna hürmetle istirham ederim...”

DAHA ÖNCE DE HABABAM SINIFI'NA SALDIRMIŞTI

Hasret Yıldırım, daha önce de Hababam Sınıfı'nı hedef almasıyla gündeme gelmişti.

Yandaş Yıldırım, "rejimin, geçmişe söverek, hususiyetle Osmanlı'yı yerden yere vurma politikası, Hababam Sınıfı kullanılarak da yapıldı" demişti.