'Müslüman Hanımlar Topluluğu' Ankara Hukuk'ta korsan etkinlik düzenlemek istedi!

Ankara Hukuk Fakültesi'nde korsan etkinlik düzenlemek isteyen "Müslüman Hanımlar Topluluğu" adlı bir grup, afiş asarak öğrencileri "sohbet"e çağırdı. Öğrencilerin tepkisi üzerine toplantı gerçekleşmedi ancak şikayet olmasına rağmen Dekanlık söz konusu etkinliği yapmak isteyen illegal grup hakkında herhangi bir işlem yapmadı.

Haber Merkezi

Gericilik ve siyasal İslâmcı grup, oluşum, dernek ve fraksiyonlar, üniversitelerde ısrarla faaliyet göstermeye devam ediyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okulun resmi toplulukları arasında bulunmayan ve illegal olarak faaliyet gösteren Müslüman Hanımlar Topluluğu, bugün korsan bir etkinlik düzenlemek istedi. Okulun çeşitli yerlerine cami silüetli ve Arapça besmele yazılı afişler asan grup, Hukuk öğrencilerini Karadeniz Ereğli Salonu'nda 13.15-14.00 arasında "sohbet"e davet etti. 

HUKUK FAKÜLTESİ ÇATISI ALTINDA GERİCİLİK PROPAGANDASI!

Söz konusu etkinlik öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Gericilik propagandasının yapılacağı "sohbet" toplantısına hukuk fakültesi çatısı altında izin vermek istemeyen öğrenciler, söz konusu salonun önünde toplandı. İllegal toplantıyı yapamayacaklarını anlayan grup üyeleri, salonun çevresinden uzaklaştılar. Bu sırada etkinliği yapamayan gerici topluluğun içinde yr alan bazı erkekler, kadın öğrencilere saldırdı. Okul güvenliğinin müdahalesiyle, okulda korsan etkinlik düzenlemek isteyen grup üyeleri okul binasındna çıkartıldı. 

DEKANLIK İŞLEM YAPMADI

Fakültenin sosyal etkinlik düzenleyen resmi toplulukları arasında Müslüman Hanımlar Topluluğu adlı resmi bir topluluk bulunmadığı, bu grubun illegal ve korsan etkinlik düzenlemek istediği anlaşıldı. Bir öğrenci, konuyu Dekanlığa ileterek şikayetçi oldu. Ancak Dekanlığın herhangi bir işlem yapmadığı öğrenildi.