Murat Yetkin: Fethullahçıların devlet kademelerinde asıl yükselişinin AK Parti iktidarlarında olduğu bir gerçek

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugünkü yazısında "Fethullahçıların devlet kademelerinde asıl yükselişinin 2002-2012 döneminde AK Parti iktidarlarında olduğu bir gerçek" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugün yazdığı "Erdoğan’ın da darbeye direnenlere bir borcu var" başlıklı yazıda, Fethullah Gülen cemaatinin devlet içerisinde esas yükselişinin AKP döneminde olduğunu yazdı.

"Fethullahçıların devlet kademelerinde asıl yükselişinin 2002-2012 döneminde AK Parti iktidarlarında olduğu bir gerçek" diyen Yetkin, "Devlet yapısından, özellikle ordu, adalet ve eğitim bünyesindeki laik gelenekçileri temizlemek için Fethullahçı kadrolara güvenen, onlarla işbirliğine giden AK Parti, kendi eliyle ne tür bir canavarı büyüttüğünü görmeyecek kadar kendisiyle meşgul ve gururluydu" diye yazdı.

'EN BÜYÜK SORUMLULUK ERDOĞAN'DA'

Cemaatin içerisindeki kişilerin bilindiğini söyleyen Yetkin, "AK Parti’de ve bürokraside en üst görevlerde bulunmuş isimler dâhil, istihbarat raporlarına göre kimin Fethullah Gülen ve gizli örgütlenmesiyle ne işe girmiş olduğunu en azından iki kişinin bildiğinden emin olabiliriz: Erdoğan ve Fidan" ifadelerini kullandı.

Gülen cemaatinin siyasi bağlantılarıyla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Yetkin şunları yazdı: 

"İş bürokrasiye gelince gösterilen kararlılığın siyasi bağlantılarda da gösterilmesi lazım. Çünkü siyasi hesaplaşma gerçekleştirilmeden Türkiye’nin kapısı gelecekte bu tür başka komplolara da açık duracak.

Siyasi hesaplaşma konusunda en büyük sorumluluksa, artık bütün yürütme gücüne sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın omuzlarında; 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen, vatanına ve demokrasiye sahip çıkan herkese karşı bu da, “Rabbim ve milletim bizi affetsin” diyebilen Erdoğan’ın borcu sayılabilir."