Murat Yetkin: Bu da Fethullahçı temizlik kurulu

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin Başbakanlık bünyesinde 'Fetullahçı temizlik kurulu'nun kurulduğunu ekibin başında ise Başbakanlık Müsteşarı'nın bulunduğunu yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Murat Yetkin, 15 Temmuz darbe girişimin ardından kamuda yaşanan tasfiyelerle ilgili önemli bilgiler verdi. 

Yetkin, darbe girişimin ardından binlerce kişinin kamudan tasfiyesinde merkezde Başbakanlık bünyesinde 'Fetullahçı temizlik kurulu' olduğunu, bu ekibin cemaatle bağlantısının olduğunu düşünülen kişiler hakkında araştırma yaptığını söyledi. Yetkin ayrıca bu kurulun başında Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ın olduğunu söyledi.

Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a göre iki kademeli bir işleyiş var.

Bir kademede kamu kurum ve kuruluşlarının kendi iç düzenekleri çalışıyor. Buradaki isimlerin o kurum yönetimince şüphe götürmeyecek ve aynı zamanda hassas bilgiye sahip olmayacak görünenlerden bazıları hemen açığa alınıyor.

Aslında her kurumda yıllardan beridir cemaatçi diye bilinerek kariyer yapan, meslekte yükselen isimler var. Ve aslında Cemaatin resmi kurum, ya da özel şirket, yer etmek istediği yapılarda izlediği bir yöntemin de olduğu anlaşılıyor. Özellikle personel (insan kaynakları), teftiş kurulları, adli müşavirlikler, varsa istihbarat bölümleri hedef alınıyor.

Böylece işe eleman alma, elemanın yükselmesi önündeki rakiplerinin sahte suçlamalar ve soruşturmalarla saf dışı bırakılması, eleman hakkındaki soruşturmaların kapatılması ve elemanın yükselmesinin sağlanması için bu bölümler elzem sayılmış.

Yetkin'in yazısının tamamı...