Muhbir yolcu otobüste yanındaki kişinin yazışmasını ihbar etti

İstanbul'da bir 'muhbir vatandaş' belediye otobüsünde yanında oturan kişinin telefon yazışmasını ihbar etti, gözaltına alınan M.D.A.'ya savcı tutuklama istedi.

İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden M.D.A.’nın telefon yazışmalarını gören bir yolcu, polisi arayarak ihbarda bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre M.D.A.’nın Devrim-Der adlı bir grupta yazışmalar yaptığını ve telefonda Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğunu iddia eden kişinin ihbarı sonrası polis hareket halindeki otobüsü durdurdu. Çantalarında suç unsuruna rastlanmayan yolcu gözaltına alındı ve telefonuna savcılık kararıyla el konuldu.

Söz konusu olay, dün yaşandı. Muhbir yolcu, “E-10 Otobüsündeyim. Devrim-Der diye grup kurmuşlar. Apo’nun resimleri var telefonunda” sözleriyle M.D.A.’yı şikayet etti. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri E-10 otobüsünü Pendik’te durdurdu. Havalimanına giden M.D.A.’nın çantalarını arayan polis ekipleri hiçbir suç unsuruyla karşılaşmadı. Savcılık kararıyla telefonuna el konulan M.D.A. gözaltına alındı.

Avukat eşliğinde ifadesi alınan yolcu, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

OTOBÜSTE SOHBET DE İHBAR EDİLMİŞTİ

Geçen günlerde Ankara’da Keçiören’den Kızılay’a gelmek için bindiği otobüste yanındaki kişiyle sohbet eden M.A. adlı kadını bir diğer yolcu şikâyet etmişti. Yolcunun ihbarı sonrası M.A. "cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.