Muhammet adlı arkadaşının doğum gününü biralı fotoğrafla kutladı, peygambere hakaretten dava açıldı!

Muhammet Yazılıkaya adlı arkadaşının doğum gününü kutlamak için çekildiği biralı fotoğrafı "Doğum günün kutlu olsun Mami" cümlesiyle, 22 Aralık 2015'teki Mevlit Kandili'nden 21 saat sonra paylaşan Deniz Bulut hakkında "Peygambere hakaret" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Ahmet Çınar

Muhammet Yazılıkaya adlı arkadaşının doğum gününü kutlamak için çekildiği biralı fotoğrafı "İyi ki doğdun Mami" cümlesiyle, 22 Aralık 2015'teki Mevlit Kandili'nden 21 saat sonra paylaşan Deniz Bulut hakkında "Peygambere hakaret" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Manisa'da yaşayan, CHP il yöneticisi de Deniz Bulut, 22 Aralık 2015'teki Mevlit Kandili'nden 21 saat sonra kişisel Facebook hesabından bir paylaşımda bulundu. Muhammet Yazılıkaya adlı arkadaşının doğum gününü kutlamak için bira içerken çekildiği bir fotoğrafı paylaşan ve üstüne de "Doğum günü kutlu olsun Mami" yazan Deniz Bulut hakkında, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 12 kişi suç duyurusunda bulundu. Olay basına da yansıdı. Gerici ve saldırgan Yeni Akit gazetesi ile yandaş medya, Deniz Bulut hakkında "CHP'li soytarıdan peygamberimize küstah hakaret" şeklinde haberler yayınladı. 

Bunun üzerine Manisa Cumhuriyet Savcısı Emin Emre Ekinci, Deniz Bulut hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216/3'üncü maddesinden dava açtı. 

BU PAYLAŞIMDAN DOLAYI "PEYGAMBERE HAKARET" İDDİASIYLA DAVA AÇILDI

Deniz Bulut, kendi aralarında "Mami" diye hitap ettikleri arkadaşı Muhammet Yazılıkaya'nın doğum günü için bira içerken çektirdikleri bu fotoğrafı Facebook'tan paylaşmış ve üstüne de "İyi ki doğdun Mami" yazmıştı. Bu paylaşımdan sonra Bulut'un hayatı karardı, hakkında dava açıldı. 

İşte davaya konu olan"suç" delili fotoğraf!

İLK DURUŞMA BUGÜN YAPILDI

"Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla bugün 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Deniz Bulut, kendini şöyle savundu:

"Muhammet Yazılıkaya adlı arkadaşımın doğum gününü kutlayamamıştık. Oturduk kutladık. Bira içip cips yedik. Çekildiğimiz fotoğrafı da 'İyi ki doğdun Mami' cümlesiyle paylaştım. Kötü bir tesadüf oldu. 22 Aralık 2015 Mevlit kandiliydi. Ben Facebook hesabımda müslüman arkadaşlarımın kandilini kutlamıştım zaten İngilizce olarak. Aradan 21 saat geçtikten sonra da, arkadaşım olan Muhammet Yazılıkaya'nın doğum günü kutlamasında çekildiğimiz fotoğrafı paylaştım. Arkadaşımın lakabı, adının kısaltması olan 'Mami' olduğu için, 'İyi ki doğdun Mami' yazdım. Olay bundan ibarettir. Arkadaşım Muhammet'in tanık olarak dinlenmesini istiyorum."

Duruşma 27 Aralık 2016'ya ertelendi. 

CHP'DEN İSTİFASINI İSTEDİLER, İŞTEN TAZMİNATSIZ ÇIKARDILAR!

Deniz Bulut, yaşadığı bu olayın ardından hafatlarca ölüm tehditleri aldığını belirterek, "Manisa'yı bir süre terk etmek zorunda kaldım. CHP il yönetiminden istifam istendi. İstifa etmek durumunda kaldım. Çalıştığım iş yerinden tazminatım ödenmeden çıkarıldım. Beni 29. maddeden, yani iş yerinde ahlak dışı davranışlar sebebiyle tazminatımı vermeden işten kovan firmayı da mahkemeye vereceğim. Tüm yaptığım, kendi aramızda 'Mami' diye seslendiğimiz Muhammet adlı arkadaşımın doğum gününü biralı fotoğraf eşliğinde ve 'İyi ki doğdun Mami' cümlesiyle paylaşmaktı. Paylaşımın Mevlit kandiline rastlaması tamamen tesadüf" dedi.