Muğla’da orman yangını

Muğla’nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde başlayan orman yangını rüzgarın da şiddetiyle devam ediyor. Alevlerin tehdit ettiği 136 haneli Zeytinköy Mahallesi jandarma ve Orman Müdürlüğü ekiplerince boşaltıldı

İHA

Muğla’da saat 14.25 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Menteşe Mahallesi Zeytinköy Mahallesi ile Dağpınar Mahallesi arasında başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. 

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Köyün boşaltılması için yapılan anonslara rağmen bazı vatandaşlar evlerinden ayrılmak istemedi. 136 haneli köyde onlarca ev yanarken yaralanan bazı vatandaşlar ise ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. Evleri yanan köylüler sinir krizi geçirdi.

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak ve 7 helikopterle havadan, 37 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda işçiyle de karadan müdahale edildi.

BÖlGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ, 136 HANELİ MAHALLE BOŞALTILDI

Alevlerin tehdit ettiği 136 haneli Zeytinköy Mahallesi de jandarma ve Orman Müdürlüğü ekiplerince boşaltıldı. Yangın sırasında iki ev hasar gördü. Bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi.

Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda yangın söndürme ekibi takviye olarak istendi.

1 Eylül'de de Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu Kocaolan Tatlası mevkisinde çıkan orman yangınında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar görmüştü.