Muğla'da deprem silsilesi: 38 sarsıntı

Muğla'nın Ula ilçesinde, dün geceden başlayan sarsıntılar zinciri bugün öğle saatlerine kadar devam etti. Bölgede 38 sarsıntısı meydana geldi.

Muğla'nın Ula ilçesinde, dün saat 23.22'de, meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremden sonra bugün saat 13.00'e kadar bölgede en küçüğü 1.2, en büyüğü ise 3.8 olan 38 sarsıntısı meydana geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Hasan Sözbilir, "5.0 büyüklüğündeki deprem, 30 kilometre uzunluğundaki Muğla fayı tarafından üretilmiştir. Bölgede, Muğla fayı ile gökova fay zonu ve Milas fayı arasında faylanma mekanizması anlamında kinematik bir ilişki vardır. Bu nedenle bölgede fayların birbirini tetikleme olasılığı yüksektir. Özellikle Muğla, Milas ve Ören yerleşim yerlerinden geçen fayların ayrıntılı olarak imar haritalarına işlenmesi ve bu fay zonları boyunca yüzey faylanma tehlikesi kuşağı oluşturması açısından değerlendirilmesi önem arz etmektedir" dedi.

Depremin ardından sabaha kadar evlerine giremeyenlerin korkusu, gündüz süren artçı sarsıntılar nedeniyle devam etti.

Arıcılar Mahallesi'nden geçen ve 5 kilometre uzaklıktaki Geyik Kanyonu'na giden yol, heyelan nedeniyle kapandı. Asırlık çam ağaçları ise yola devrildi. Yol üzerinde derin çatlaklar ve yarıklar oluştu. 

Kesilen elektriğin mahalleye tekrar verildiği ve lojistik destek ekiplerinin ise bugün de mahallede kalacağı belirtildi.