Mor Gabriel Süryanilere iade edilecek

Dünyanın ayakta kalan en eski Süryani Ortadoks Manastırı olan Mardin'deki "Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı"nın Süryani cemaatine iade edileceği açıklandı.

Haber Merkezi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Mor Gabriel Manastırı'nın Süryani cemaatine iadesiyle ilgili konuştu. Çavuşoğlu yerinde inceleme yapılmadan ve "dikkatsizlik" nedeniyle tapunun Hazine'ye geçtiğini söylerken, iadenin bir an önce yapılacağını da ekledi. 

Çavuşoğlu "Masa başında oturulup karar alındığı için maalesef oradaki görevlilerimiz tarafından Süryani kardeşlerimize ait kabristanın sanki Diyanete aktarılacağı, mülkiyetinin oraya verileceği, Hazineye aktarılmış ve oradan da oraya aktarılacağı gibi bir yanlış anlaşılma var. Bu gerçekten böyle oldu. Maliye Bakanlığı'na aktarıldı ama oradaki arkadaşlar bunların kime ait olduğunu, Hristiyanlara mı, İslam mensuplarına mı ait olduğuna bakmaksızın masa başında değerlendirdikleri için böyle bir hata oldu. Şimdi biz Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Mor Gabriel'e ait bu kabristanlıkları ve yerleri tekrardan iade ediyoruz. Hiçbir problem yok zaten" dedi.