‘Mısır’da terör var’ diye velayet davası açtı, mahkeme reddetti: Türkiye’nin de farkı yok!

Yeniden evlenen ve oğlu Alperen’i de alarak Mısır’a yerleşme kararı alan eski eşine "Mısır’da terör var" gerekçesiyle velayet davası açan G.Ç.’nin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, kararında, "Türkiye'nin Mısır'dan daha güvenli olduğunu söylemek zor" denildi.

Yeniden evlenen ve oğlu Alperen’i de alarak Mısır’a yerleşme kararı alan eski eşine "Mısır’da terör var" gerekçesiyle velayet davası açan G.Ç.’nin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, kararında, "Türkiye'nin Mısır'dan daha güvenli olduğunu söylemek zor" denildi. 

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre G.Ç. ile T.Ç. çifti 2008 yılında boşandı. Tek çocukları Alperen’in velayetiyse annesinde kaldı. Ancak anne T.Ç., 2015’te tekrar evlenerek Mısır’a yerleşme kararı aldı.

Bunun üzerine baba G.Ç., Mısır’da darbe sonrası terör ortamı olduğunu, oğlunun zarar görmesinden endişe ettiğini gerekçe göstererek oğlunun velayetinin kendisine verilmesi için dava açtı.

Davaya bakan Ankara 5’inci Aile Mahkemesi Hakimi Şerafettin Şanver, babanın velayetin kendisine verilmesi talebini reddetti.

İŞTE O KARAR

Hakim Şanver’in kararında şöyle dendi: “Davacının en büyük kaygısının Mısır’ın içinde bulunduğu sosyopolitik durumdan kaynaklı darbe ve sonrasındaki terör ortamı olduğu ve bu sebeple çocuğun terör ortamından zarar görebileceği olduğu ifade edilmiştir. Oysa dava açıldıktan sonra ülkemizde büyükşehirlerde birçok bomba patlatıldığı, ülkenin birçok yerinde silahlı çatışmaların devam ettiği, meydanlar ve ulaşım araçlarında terör eylemleri yapıldığı, bu nedenle çocuk için Türkiye’nin Mısır’dan daha güvenli olduğunu söylemek zordur. Dolayısıyla çocuk için Türkiye’de bulunmak mutlak güvenlikli bir ortamda yaşayacağı anlamına gelmez. Çocuğun annesiyle Mısır’da mutlu bir ortamının olduğu, eğitimine devam ettiği, orada yaşamasının gelişimine olumsuz etkide de bulunmadığı anlaşılmıştır.”