Mimarlar Odası yöneticileri gözaltında!

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'nda bulunan binasının boşaltılmak istenmesine tepki gösteren Mimarlar Odası yöneticileri gözaltına alındı. TMMOB'den gözaltılarla ilgili yapılan açıklamada, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin abluka altına alınarak, belirtilen isimlerin gözaltına alındığı vurgulandı.

Haber Merkezi

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası için zorla boşaltma kararı alınmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu ve yönetici Mücella Yapıcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında avukat Can Atalay'ın da bulunduğu belirtiliyor. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, bir açıklama yaparak, "Mimarlar Odası’nın kullanımında bulunan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasının boşaltılması için dün akşam saatlerinde Kaymakamlıkça tebligat gönderilmiş ve bu sabah Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi kolluk güçlerince abluka altına alınarak yönetici arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır" dedi.

 

TMMOB'DEN AÇIKLAMA
TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül tarafından yapılan açıklamada "bu sabah Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi kolluk güçlerince abluka altına alınarak yönetici arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır" denildi.

"TMMOB, doğamızın, kentlerimizin ve kamusal varlıklarımızın yağmasına, talanına karşı mücadelesini sürdürecektir; faşizme, diktatörlüğe ve baskılara asla teslim olmayacaktır" diyen Dersim Gül, açıklamada, "Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Mimarlar Odası’nın kullanımında bulunan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasının boşaltılması için dün akşam saatlerinde Kaymakamlıkça tebligat gönderilmiş ve bu sabah Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi kolluk güçlerince abluka altına alınarak yönetici arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır.

Kaymakamlıkça boşaltılması ve teslim edilmesi istenen bina, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 22.10.2002 yılında, 49 yıl için yapılan tahsis protokolü uyarınca hizmet binası olarak kullanmaktadır.

2002 yılında imzalanan protokol süresi bitmeden, hukuk tanımaz bir şekilde kullanmakta olduğumuz binanın boşaltılması girişimi alışık olduğumuz bir şekilde darbe usullerine göre gerçekleştirilmiştir. Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası bugün sabah saatlerinde emniyet güçlerince ablukaya alınmış, yöneticilerimizin binaya girmesine izin verilmemiş, sokağa girmek isteyen arkadaşlarımız gözaltına alınmak istenmiştir.

Bugün öğle saatlerinde binamız basılarak Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Eyüp Muhçu, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticileri ve beraberindekiler gözaltına alınmıştır.

AKP iktidarının Gezi direnişinin yıldönümünde halkın taleplerine, bilime ve aydınlığa karşı tutumu bugün kullanmakta olduğumuz bina basılarak TMMOB’den intikam almaya çalışılarak devam etmiştir.

TMMOB, doğamızın, kentlerimizin ve kamusal varlıklarımızın yağmasına, talanına karşı mücadelesini sürdürecektir; faşizme, diktatörlüğe ve baskılara asla teslim olmayacaktır. 

Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."