Milli Savunma Bakanı: YPG Menbiç'ten çıkmazsa Türkiye bu temizlik harekatını yapacak

AKP'den Menbiç ve YPG'ye yönelik açıklamalar sürüyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, YPG'nin Menbiç'ten çıkmasını isterken, "ABD Münbiç'te sözünü tutmazsa, o zaman Türkiye bu temizlik harekatını yapacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Haber'de yer alan haberre göre, Rakka ve Menbiç'e ilişkin değerlendirmeden bulunan Işık, "Rakka operasyonunda PYD değil bölge halkı olmalı. ABD Münbiç'te sözünü tutmazsa, o zaman Türkiye bu temizlik harekatını yapacak" dedi.

Işık, İncirlik Üssü'ne ilişkin, "Bugünden yarına kapatılacak değil. İncirlik üssü NATO üssü değildir. Türkiye'nin izniyle orada bulunuyorlar. Türkiye'nin çıkarlarına tehdit olarak görülürse, değerlendirilir. Muhataplarımızla konuşuyoruz. Şu anda görüşmeler devam ediyor, ABD ve diğer ülkelerden samimiyet bekliyoruz. Sonuna kadar görüşmeleri sürdüreceğiz. Son karar Türkiye'nin kararıdır."

Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD, DEAŞ'la mücadele edeceğim diye, PYD'yi partner olarak seçti. Biz bunun yanlış olduğunu baştan beri söylüyoruz. PYD, PKK'nın uzantısıdır. Muhataplarımıza söylüyoruz; PYD, PKK'nın Suriye koludur. Terör örgütüyle işbirliği yapmak yılanla çuval girmektir. ABD stratejik hata yapmıştır, bedelini hem biz ödüyoruz, hem de ABD ödeyecek. Tüm terör örgütleri kendilerini destekleyenlere ödetmiştir. DEAŞ'la savaşılsın diye verilen silahlar DEAŞ'tan çıkıyor. Saddam Hüseyin'in devrilmesinden itibaren bölgede ciddi tribülans var. Bu sadece Türkiye'de değil, ABD'de sorgulanıyor. ABD yapması gerekeni yapmadı. Kendi güvenirliklerini de yitirmelerine yol açtı. Sayın Obama'nın ikinci döneminin politikasızlık üretmesi ABD'de tepki oluşturdu. Yeni dönemde ümit ederiz ki, yeni ABD yönetimi Suriye'yi doğru okur, başta Türkiye olmak üzere iyi bir istişareyle yapılması gerekenler yapılır."