Milli Savunma Bakanı: Bakanlığımızın yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker olmasına çalışıyoruz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Milli Savunma Bakanlığımızın yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker olması yönünde çalışmamız var" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada, bakanlığı batıda olduğu gibi modern bir çalışma anlayışıyla yeniden dizayn ettiklerini söyledi.

"Asker ve sivil artık ortak çalışma modeli ile görev yapacak" diyen Işık, Milli Savunma Bakanlığında hem asker hem sivil bürokratların yan yana çalışacağını ifade etti.

Bakanlıktaki sivil ve asker oranının "dengeli olmasını" istediklerini söyleyen Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Milli Savunma Bakanlığımızın yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker olması yönünde çalışmamız var. Askeri fabrikalar gibi devamlılık gerektiren birimlerde genel müdürlerimiz sivil olacak. Yine inşaat emlak genel müdürlüğünde ağırlıklı sivilleri çalıştıracağız. Personel Genel Müdürümüzü de sivil atadık. Devamlılık gerektiren işler aksamamalı. Askeri personel sık tayin geçirdiğinden dolayı devamlılık gerektiren işlerde tam verim sağlanamıyordu. Aynı şekilde 5 müsteşar yardımcımız, 3'ü sivil 2'si asker olarak yine sivil-asker ortak çalışma modeli kapsamında yan yana, omuz omuza çalışacak."